11 d’octubre 2010

Teleporqueria i ignorància

És impressionant la quantitat de -diguem-ho amb totes les lletres- MERDA que ha portat la Televisió Digital Terrestre ales nostres llars. Abans, aquells de nosaltres que no teníem televisió per satèl•lit, només disposàvem d'uns pocs canals per avorrir-nos.

La majoria emetien teleporqueria per un tub (de rajos catòdics, llavors), però eren pocs. Ara, amb l'enorme profusió de canals que ens ha portat la TDT, la teleporqueria ens ofega. Especialment per les nits, que a partir d'una certa hora, desapareixen les pel•lícules, les sèries i els documentals.

Només emeten uns programes vomitius d'horòscops, tarots, endevinadors de tres al quarto, farsants, timadors professionals, concursos patètics on el presentador es mou molt i t'escridassa a tot hora, anuncis eròtics, alguna telèserie de l'any de la gallina Caponata i rotlles abominables que d'infumables que són no se'ls miren si els pares dels que hi surten.

Per això volíem la TDT? Recordo que un cop en una entrevista al contracultural Pablo Carbonell li van preguntar si ell tenia televisió de pagament i va contestar que amb la merda que feien per la tele, només faltaria que hagués de pagar per veure-la. Doncs així estem i encara hi som.

Curiosament, a Rússia aquest tipus de programes els acaben de prohibir, especialment els d'endevinadors i tarotaires. El justificant és que: "com pot suportar un país civilitzat aquesta colla d'estafadors?". I jo també m'ho pregunto. No és que Rússia sigui un model de virtuts per a ningú, però mira, trobo que aquesta l'han encertada.

La ignorància és molt agosarada. El mateix dia que llegia la notícia de la prohibició russa, veia unes imatges sobre l'afer dels miners sepultats a una mina de Xile i sortia una de les dones dels miners fent tot tipus d'escarafalls i donant-li les gràcies a "la virgensita de Guadalupe".

I jo penso: "Doncs deixa que la virgensita de Guadalupe et tregui el teu marit del pou i ja veuràs!". Qui et traurà el teu marit del pou, suposant que res no es torci, serà la moderna tecnologia d'excavació de mines, no la virgensita de Guadalupe.

Que consti que opino que tothom pot creure en allò que li faci més gràcia. Si voleu creure en el nan invisible de la nevera que apaga el llum quan tanqueu la porta, ja m'està bé. Però sisplau, quedeu-vos-ho per a vosaltres i no feu tant el ridícul, que hi ha coses que clamen al desert. En fi, és igual, perquè contra la ignorància, els propis déus, lluiten en va.

1 Comments:

At 1:24 p. m., Blogger Joana said...

És certament merda el que fan. Hi ha alguns programes que són de concursos penosos, on fan preguntes per idiotes, perque la resposta és evident, on unes ties amb una quantitat impressionant de silicona a tot arreu criden com si fossin peixeteres d'abans, que truquis, i després són timades, que la gent que truca acaba paguen unes factures de telèfon que cal demanar una hipoteca.
A més, en tots els canals, siguin de pagament o no, et repeteixen les sèries i pelis un munt de vegades.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home