30 d’agost 2010

Places de disseny

Ja tinc constància d'almenys un parell d'actes que no s'han fet o que han vist alterats els seus recorreguts per culpa de la dèria aquesta que tenen a l'Ajuntament que les places noves "són molt maques i no es poden embrutar".

D'una banda, el correfoc de sant Joan, que es va acabar fent, amb foguera inclosa al barri de l'estació, cosa que em sembla molt bé, sempre que no sigui perquè l'excusa va ser que es feien malbé les noves places.

D'altra banda, la polèmica que hi va haver entre alguns carrossaires de la festa de l'Estany i les autoritats municipals pel fet que no es volia que s'estacionessin les carrosses a la plaça Santa Maria després del seu recorregut perquè algunes perdien oli i tacarien les places, cosa que va motivar una certa picabaralla entre una de les carrosses i les autoritats.

A veure, que el llegir no ens favi perdre l'escriure, sisplau. D'acord que les places són noves i cal cuidar-les, però per aquest viatge no necessitàvem pas alforges. Si hem canviat unes places plenes de cotxes per unes de joguina on no s'hi pot fer res, quina mena de canvi hem fet? Què hi hem guanyat?

Això és com no voler que el nen porti els pantalons nous perquè es fan malbé quan juga. Bé, si tinguéssim pantalons vells, encaria podríem traslladar algunes activitats de lloc, però com que hem remodelat tot el centre de la Vila, ara ens trobem que totes les places són molt mones i de joguina.

Per favor! Si les places es fan malbé amb una foguera, quina mena de places hem fet? Si no es poden netejar d'una taca d'oli, amb quin material s'han pavimentat? Potser que ens ho fem mirar, però les places són del poble, no de l'ajuntament. Són l'espai públic per antonomàsia des dels grecs i més enrere, són l'àgora, són l'ànima de la Vila i s'han de poder aprofitar per fer festes i si no, adapteu-les a tal efecte i deixeu-vos tant disseny i tan poca funcionalitat.

4 Comments:

At 7:46 p. m., Blogger Joana said...

Déu ni dó! Espera que no et deixin seure als bancs, no sigui que també es facin malbé.

 
At 11:04 a. m., Blogger Juan Amaro said...

Ese es otro de los problemas de Planella: se siente dueño de la villa y ahora impone condiciones incluso para las plazas.
Es para tomarlo a risa, por que tiene guasa la cosa, este personaje ADMINISTRA DE FORMA TEMPORAL los espacios públicos,entre otras cosas, son, como tú dices, de los vecinos, del pueblo, no propiedad individual de este aprendiz de dictador. Por otra parte, no ha habido ninguna pega para la instalación de nuevas terrazas, muchos metros a precio más que tirado, en espacios que también son del pueblo pero que utilizan en exclusiva por dos duros unos pocos privilegiados.

 
At 8:07 a. m., Anonymous Anònim said...

El fet no és que no tinguin funcionalitat, és que han canviat la seva funcionalitat.
El centre de Puigcerdà, ja no és Puigcerda o millor dit, és com Venecia, que quan arriba la nit la tanquen, s'ha convertit, l'han convertit, l'heu convertit, en un parc lúdic per a turistes,només cal passejar-hi de nit, a quarts de onze, i no hi ha un sol llum a cap casa/pis (bé, algún n'hi ha, però molt pocs)

 
At 8:46 p. m., Anonymous Joan Fabra said...

Jo crec en una Cerdanya real...no de disseny importat. Tots el pobles ja son iguals...la mateixa pedra..la mateixa estética...la mateixa "de tot".
Passa igual amb les "eres ceretanas"
Dèu meu que algú expliqui als compradors de segona residéncia !!que es una era ceretana!!
Massa "pijo" hi ha a la comarca..massa!!
Salutacions.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home