09 d’agost 2010

Bellver i els voltors

Divendres, al capvespre vaig anar a Bellver a una interessant xerrada sobre les aus necròfagues del Pirineu: el voltor comú, el voltor negre, l'aufrany i el trencalòs. La conferència va ser impartida per l'especialista en la matèria, l'Àngel Bonada, amb acompanyament d'imatges.

Com era d'esperar, la conferència va ser molt interessant i didàctica, com solen ser totes les de l'Àngel i, a més a més, les imatges hi varen contribuir força. Tenim la sort de poder gaudir de quatre espècies de voltors als Pirineus, totes elles visibles a la Cerdanya de tant en tant algunes, i permanentment les altres.

La conferència va tenir lloc als Porxos de la plaça Major de Bellver amb força concurrència de públic. Crec que és un encert de fer aquestes xerrades a la fresca, perquè les nits cerdanes de l'agost són prou agradables encara com per poder suportar la temperatura a l'aire lliure i l'entorn és molt més agradable que no pas tancar-se en una sala.

Crec que altres municipis haurien de prendre nota de l'èxit de Bellver i fer actes similars, si bé cadascú és lliure de programar aquells actes que cregui més convenients.

Com a nota força típica, el públic. Llevat de un amic i jo, no hi havia ningú més -almenys conegut- de Puigcerdà i la immensa majoria eren "vells" coneguts de Bellver i rodalies. Molt em temo que els cerdans continuen sense desplaçar-se gaire a actes culturals a poblacions veïnes.