30 de juny 2010

Piove? Porco governo!

Hem tingut una primavera i estem tenint un inici d'estiu realment atípic: pluja, fred, tempestes... en definitiva, un temps més propi d'una contrada atlàntica que no d'una terra mediterrània de muntanya, com és majorment la Cerdanya.

Aquestes coses passen i ves, què li farem! Però curiosament he pogut detectar una emprenyamenta generalitzada pel "mal temps" meteorològic que patim, fins al punt que pràcticament la gent li vol donar la culpa a algú, però no sap ben bé a qui.

Com que vivim en una societat força laica, poca gent invoca a Déu o als sants o a la Verge sobre aquest tema. Llevat potser del conseller de Medi Ambient, que des que es va encomanar a la Moreneta, no ha parat de ploure. Es podia hver callat.

Però tornem al tema: sembla que la gent li vol atribuir la responsabilitat del temps a algú i, és clar, no se'n surten. Ens hem acostumat tant a fotre-li la culpa de tot el que ens passa a algú, que fins i tot aquelles coses que estan totalment fora del nostre abast, semblen contaminades d'aquesta tendència.

En fi, que com que no li podem donar les culpes al govern, com sol ser tradicional, o a la societat, se les donem a alguna espècie d'entitat nebulosa de difícil determinació. Clar que sempre ens quedarà el canvi climàtic.

Piove? Porco governo!

3 Comments:

At 8:33 p. m., Blogger Núria said...

Per molts, la culpa és dels homes del temps!

 
At 11:54 p. m., Blogger Joana said...

I després d'estar-se queixant no sé quants dies perque feia fred, plovia i que no feia calor, ara es queixen perque fa massa calor. I jo que estava tan bé amb la fresqueta.

De vegades, molta gent, perd l'oremus

 
At 12:00 p. m., Blogger Rafel said...

Doncs la natura no s'està pas quixant-se. El mal temps és una idea urbanita massa estesa ( en el benentès que no faci sol )
Un amic pagès del Segrià va anar a fer benzina i l'empleat, per trencar el glaç, va dir: ja torna a fer mal temps. L'amic es va girar d'una revolada i va exclamar-se : que ha sortit el sol un altre cop?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home