02 de juny 2010

Força jove

Tinc entès que el dia 5 de juny, al local social jove de Puigcerdà hi ha prevista una reunió de gent jove, especialment skaters, rollers, etc, per poder muntar una associació, suposo que amb la finalitat de defensar els seus interessos i de demanar infraestructures i activitats per als joves cerdans.

Doncs bé, ja era hora! Des d'aquí, tot el meu suport i l'enhorabona. Tant de bo aquest projecte fructifiqui i pugueu constituir una associació forta que tingui veu i vot davant de la societat i de les institucions polítiques, perquè crec que fa molta falta.

Fa molt de temps que vinc dient que a la Cerdanya i, especialment a Puigcerdà no es té gaire en compte el jovent. Recordo que quan era jove ja em queixava d'això i sempre se'm contestava des de les "altes instàncies" amb la mateixa frase lapidària: "què heu fet vosaltres per guanyar-vos la nostra atenció?".

Dit d'una altra manera, sembla que amb ser ciutadans no és suficient per gaudir de drets i serveis. Pel que sembla es necessita "quelcom" més. Sé perfectament a què es referien: la major part del jovent no vota, ni participa activament de la vida social (debats, conferències i altres actes culturals) i passa una mica de tot.

Naturalment, al polític de torn això ja li va bé, perquè la part més crítica i reaccionària de la societat, la que potser li podria posar més pals a les rodes, sembla haver dimitit d'aquesta funció i els deixa via lliure per fer i desfer.

Per això sempre he cregut que -malgrat aquesta desídia que observo en bona part dels joves- és en ells en qui hem de confiar per trencar moltes de les dinàmiques socials que actualment ens ofeguen.

Em sembla molt positiu que, per començar, defensin els seus interessos en una associació. De ben segur que sabran organitzar-se bé i que aviat li cantaran la artilla a qui li hagin de cantar. Tindran tot el meu suport. Endavant nois i noies, perquè el futur és vostre, només l'heu d'agafar!