21 d’agost 2009

La vida nocturna de les noves places

He pujat algunes nits d'aquest estiu a veure com anava la cosa a les renovades places de Santa Maria i dels Herois i he d'admetre que la gent se les ha fet seves ben ràpidament. La manca de cotxes i la llibertat de moviments han fet guanyar molt a aquests espais.

Es poden trobar algunes pegues als nous espais -com que són més sorollosos que abans- però en general s'ha guanyat en mobilitat. Naturalment, tal i com era d'esperar, les terrasses s'han estès, tot i que menys del que suposava inicialment.

És important tenir un centre viu, de dia i de nit. Entenc que això pot ocasionar molèsties als veïns que, quan el soroll és excessiu poden tenir problemes per dormir. Però també és un símptoma de salut urbana. No hi ha cosa més trista que veure el centre d'una ciutat mort i ensopit, especialment a l'estiu, quan la meteorologia convida a viure una mica més la nit.

Els cerdans patim un llarg hivern. Massa llarg, em temo i suposo que per això tendim a ocupar carrers i places quan arriba el bon temps. Per tant, aquesta ocupació cal que sigui regulada a fi que els interessos de diversió d'uns no xoquin amb el necessari dret al repòs d'uns altres.

És per això que no acabo de veure del tot clar que es vulguin traslladar els locals de lleure nocturn als afores de Puigcerdà. Certament, els veïns guanyaran en qualitat de vida, però potser ens acabarem semblant massa a una població centreeuropea, quan de sempre, el nostre model ha estat l'àgora mediterrània.

1 Comments:

At 12:06 a. m., Blogger Joana said...

Personalment,no m'agrada que els bars i les zones d'oci els posin en els afores de les poblacions, amb els polígons. Bars, terrasses i botigues són el que donen vida a un poble o ciutat, no és per això que al centre de tots els pobles per petits que puguin ser, tenen un bar on es reuneix la gent?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home