20 d’agost 2009

El túnel del Castellot

Fa unes setmanes es va encendre el llum d'alarma a Bolvir perquè l'estat va manifestar la seva voluntat de realitzar un túnel, dins de les obres de la variant de Bolvir, que travessaria el turó de la Corona de Bolvir.

A part de l'impacte paisatgístic que això comportaria es posava en perill un dels projectes estrella de l'ajuntament de Bolvir: la possibilitat de construir un punt d'informació explicatiu de les restes del poblat ibèric del Castellot.

Per una vegada que un municipi cerdà manifestava una certa sensibilitat pel patrimoni arqueològic, hauria estat paradoxal que el projecte hagués estat malmès per les obres d'una variant, més que discutible.

És cert que l'entrada de Bolvir és perillosa, com ho demostra el fet que en poc temps s'hi han produït uns quants accidents mortals. Però una cosa és fer una rotonda o arranjar un accés i una altra és posar-se a fer obres d'enginyeria major de necessitat qüestionable.

Per sort, sembla que la Generalitat ha estat receptiva davant de les explicacions de l'ajuntament de Bolvir. Ara només resta que l'administració central, que té la darrers paraula en aquesta infraestructura ho vegi de la mateixa manera.