14 d’abril 2008

L’estàtua del general

Llegeixo amb una certa sornegueria que el senyor alcalde Puigcerdà, Joan Planella, ha decidit que no hi haurà estàtua del general Cabrinetty a la plaça que porta el seu nom quan aquesta es remodeli properament. Suposo que per contradir els nombrosos rumors que indicaven el contrari i que corrien per tot el poble.

Senyor alcalde, vostè que ha plantejat darrerament la possibilitat de fer enquestes sobre temes urbanístics, suposem que en nom de la democràcia, per què no ens ho pregunta al poble si volem una estàtua del general Cabrinetty? Potser s’endu una sorpresa.

Entenc els raonaments d’ordre pràctic exposats. La plaça Cabrinetty pot acollir actes culturals i musicals i una estàtua al seu bell mig podria dificultar-ne el seu ús. D’acord. Però és que no hi ha més espais a la Vila o a les seves zones de creixement? O és que només posem les estàtues que ens regalen i que no ens costen ni un duro?

Aprofito l’avinentesa per reclamar també que es restauri el bust de German Schierbeck al parc que porta el seu nom. Un bust no costa gaire diners i fóra de justícia donar-li al Cèsar allò que és del Cèsar.

En fi, que si volem, hi ha possibilitats. I si les arques municipals no hi arriben, es pot fer una qüestació popular. La cosa podria servir per reparar el greuge que se li va fer al general quan els anarquistes –no els franquistes, com publicava l’altre dia una publicació pretesament seriosa- van carregar-se l’estàtua del nostre alliberador. Ja ho diu el proverbi castellà: Es de bien nacidos ser agradecidos. Doncs això.

A més a més, a vostè que li agrada viatjar, haurà vist que a moltíssimes poblacions europees, això de fer estàtues i bustos a personatges il·lustres és un costum força estès. Per tant, europeïtzem-nos una miqueta més i fem honor a aquells que van aportar alguna cosa per al nostre progrès.

No és que sigui gaire partidari de fer estàtues als militars, però ja que en té una l’Ortega Monasterio, crec que algú molt més lloat i lligat a la història de la Vila com en Cabrinetty –sense intenció de desmerèixer ningú- també hauria de tenir la seva, preferentment en un lloc destacat. Però almenys, en algun lloc.

1 Comments:

At 11:37 a. m., Blogger Juan Amaro said...

Espero que tus comentarios no caigan en saco roto.
Pero este señor de democracia y de respeto a las minorías poco aplica, ojalá realizara encuestas, claro que con gente objetiva y sobre todo neutral por que segurísimo que se llevaría una gran sorpresa y no precisamente agradable.
"HAZ LO QUE LO YO DIGO PERO NO LO QUE YO HAGO", ese refrán le cae como anillo al dedo, es el primer gobierno municipal que veo que hace
oposición a la oposición, que pasa de los actores sociales y de todo aquel que piense diferente o critique sea en el acierto o en el error.
Tampoco con esto sentencio que todo lo que el consistorio haga esté mal ni que todo sea negro.
No hace muchos días se reclamó acerca del nuevo colegio, muy bien, pero se escuchó desde dentro que al ayuntamiento le falta entregar unas pruebas acerca del terreno, algo acerca de si es o no estable , relacionado, supongo a si el terreno presenta las cualidades para ser o no edificable.
Si eso es verdad, entonces el alcalde reclamó por reclamar?
Se dice que apuesta a la seguridad, estupendo, perfecto, entonces espero que por el bien de todos los que visitamos el lago, tome allí las medidas de seguridad que brillan por la ausencia.
Si habla de consultas, espero que sepa recibir con gallardía las criticas, no como hasta hoy, que ante criticas aplica el autoritarismo, el verticalazo y el aquí mando yo y tú te callas.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home