24 de juliol 2006

Quan surts de Catalunya per Sosses...

Un apunt més sobre les vacances, tot i que no és pròpiament sobre aquestes. Quan anava cap a Osca, sortint de Catalunya per Sosses vaig tenir l'estranya impressió que sortia d'una autonomia pobra (Catalunya) i entrava en una de rica (l'Aragó). Tots sabem que la situació és la inversa, però ningú no ho diria pel canvi de carretera (d'una via estreta i antiga) a una via moderna, ampla i ben senyalitzada.

Vaja, que si sortim de Catalunya per Sosses tindrem una sensació d'allò més peculiar. És degut a que a'Aragó s'han invertit millor els calés en carreteres? Obeeix a la manca d'inversió de l'estat a Catalunya? És per què la Generalitat considera que la zona és el cul del món i passa olímpicament? La veritat és que no ho sé, però m'agradaria saber-ho.

Sigui per un motiu o per un altre, quan sortim de l'àrea metropolitana de Barcelona i de l'àrea de les grans ciutats (Manresa, Vic, Girona, Lleida, Tarragona i Reus), sembla que no hi ha vida a Catalunya. Vaja, que ens tenen deixats de la mà de Déu. Només cal transitar per les carreteres del Pirineu, per segons quines vies de la Costa Brava, per molts pobles de l'interior de Catalunya o del sud.

Així, tot i que pugui obeir a motius cojunturals o de manca d'inversions de l'estat, molt em temo que nosaltres també hi tenim alguna cosa a veure. És això el que s'entén com a cohesió territorial?

1 Comments:

At 8:23 p. m., Anonymous Anònim said...

El que passa es que els que venen de l’àrea metropolitana, quan surten de casa seva, volen veure alguna cosa rural. Encara me’n recordo (no fa gaires anys) quan aturaven els seus cotxes al mig de la carretera perquè havien vist una vaca en un prat. Des del govern, es pensen que mantenir els espais naturals es mantenir tot en el mateix estat, s’obliden de que als voltant d’aquests espais, viu gent. Un apunt, a Puigcerdá tenim l’escola de primària mes saturada de tota Catalunya. De vegades penso que des de Barcelona es pensen que nomes existim per servir als turistes. Però no ens enganyem, el turisme es necessari, el problema es que s’estan carregant la gallina dels ous d’or, sense buscar alternatives.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home