16 de desembre 2009

Bolvir

Diumenge per la nit vaig anar a Bolvir a presenciar el recompte de vots del referèdum pel dret a decidir que s'hi va celebrar. El petit local electoral on es va celebrar la consulta estava atapeït de gent il•lusionada i feia molta calor.

Després de les vuit, van votar els membres de la taula i es va procedir a l'escrutini, que va ser aclaparadorament favorable vers al "Sí", tot i que es van registrar força vots en blanc. Tot i així, la participació va ser d'un 42,5%, cosa que indica que els habitants de Bolvir es van prendre seriosament la consulta.

L'ambient que es vivia va ser el millor. Alguns comentaris eren ben remarcables, com:

- Jo feia molts anys que no em ficava en política.

Però això suposo que era una cosa diferent. No era política, sinó Política, amb p majúscula.

Un cop passat el moment, què podem dir del que va passar diumenge a Bolvir?

En primer lloc, vull felicitar a l'Ajuntament i als seu alcalde, Bartomeu Baqué, per donar suport a la consulta. Crec que va ser un èxit de participació i de civisme.

En segon lloc, vull felicitar els bolvirencs per anar a votar sobre una qüestió tan trascendental, tot i que la consulta fos simbòlica i no vinculant.

En tercer lloc, potser que altres municipis de la comarca es posin les piles i convoquin referèndums. Molts volem expressar la nostra opinió democràticament en una urna. I això va especialment per Puigcerdà, que no sé a què espera, exactament. Per sort, altres municipis, com Alp, ja han iniciat el camí.

Finalment, crec que encara que els resultats no siguin tan epectaculars com a molts ens agradaria, aquestes votacions són un exercici cívic democràtic molt engrescador que marca una línia a seguir. Tant de bo no ens ho carreguem amb divisions internes, com solem fer sempre els catalans.

1 Comments:

At 10:16 a. m., Anonymous Ramon said...

Molt bona anàlisi que hauria de fer reflexionar a més d'un. A la Cerdanya, on tradicionalment hi ha majoria de vots sobiranistes, no s'explica com la mobilització social no ha estat al nivell esperat. Segurament trobariem l'explicació en el fet que els ajuntaments no ho han promogut o ho han vetat. Per aixó vull felicitar al batlle d'Alp, ja que sense pertànyer a una llista precisament sobiranista, ha endegat la consulta perque el poble democraticament hi pugui dir la seva.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home