14 d’octubre 2009

Camins i comtats

El Govern de la Generalitat fa marxa enrere i, finalment, inclourà la Cerdanya dins del recorregut dels comtats pirinencs. Al•leluia! Rectificar és de savis! Això sí, sembla que Puigcerdà continuarà sense sortir al mapa, perquè es vol potenciar en aquesta ruta el municipi de Llívia, antiga capital comtal. Concretament, és vol donar relleu al personatge de l'Abat Oliba.

D'altra banda, m'assabento per la televisió que la Generalitat ha aconseguit incloure Catalunya dins del Camino de Santiago, que a Catalunya se'n diu Camí de Sant Jaume i posa com a centre vertebrador del Camí a Catalunya, Montserrat. Fins allà i des d'allà, surten un munt de rutes que van cap a l'Aragó a connectar amb la via principal del Camí de Sant Jaume.

Ja hi tornem a ser! La Cerdanya fa més d'una dècada que promociona una de les branques secundàries del Camí de Sant Jaume, que l'hauria travessada a l'antigor. Concretament, està senyalitzat tant el tram francès com l'espanyol, de Font-romeu fins a Martinet. I ara, els nostres governants tornen a oblidar-se de la Cerdanya!

Suposo que és el que té fer les coses des d'un despatx, sense tenir ni idea del territori, sense prendre contacte amb la realitat i des de la més profunda desconeixença de tot allò que no es fa l'àrea metropolitana de Barcelona.

Així que, una de cal i una de sorra. Haurem de posar també el crit al cel per tal que se'ns reconegui la nostra contribució al camí de sant Jaume o passaran de nosaltres, com solen fer habitualment?

1 Comments:

At 4:12 p. m., Blogger Joana said...

Serà que Llívia queda com exòtic! La gent té uns mecanismes neuronals molt estranys. Ves a saber, si qui manega el "cotarro" li va tocar fer la mili a Puigcerdà i li té mània per això?.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home