24 d’agost 2009

La Festa de l'Estany 2009

Diumenge vam poder gaudir d'una altra edició de la Festa de l'Estany de Puigcerdà. Miraré de centrar-me aquest cop en la part positiva (en la negativa, les poques colles participants). Malgrat la crisi econòmica i la insuficient dotació que atorga l'Ajuntament als carrossaires, els cerdans van demostrar un cop més que aquesta és la seva festa gran i que la tiren endavant passi el que passi i peti qui peti.

Com a nota especialment destacable, per primer cop en molts anys, una carrossa "crítica" -la del mòbing rural- ha estat premiada (en aquest cas, el segon premi). Crec que això té molt de mèrit. En primer lloc, perquè aquest grup, des del primer dia, ha mantingut la seva trajectòria crítica, sense anar a cercar el premi a costa del que fos.

En segon lloc, perquè a part de la carrossa, hi havia una certa coreografia i animació entre els participants, amb cançó contra el mòbing rural inclosa. I en tercer lloc perquè és molt difícil imaginar una carrossa des de zero, sense cap referència d'un còmic o d'una pel•lícula.

A part d'això, trobo a faltar cada cop més la imaginació entre les carrosses de la Festa de l'Estany. Sembla que s'opta per la solució més simple de copiar estèticament allò que funciona o està de moda, opció molt legítima, però empobridora de la cavalcada.

Per sort, el temps va acompanyar durant tot el cap de setmana, cosa no sempre habitual per aquestes dates i va permetre al nombrós públic assistent de gaudir de la diada.

Com a nota més reflexiva, insisteixo en allò que dic cada any: la festa va cada cop a menys i caldrien replantejaments per part de tothom. Si no es fa així, la festa acabarà degradant-se de mala manera i després resultarà molt costós de revifar-la.

Finalment, em sembla molt bé que portin algú de fora per fer el pregó, però cal que siguin tan descaradanent llepes amb aquells que els paguen?

1 Comments:

At 7:12 p. m., Anonymous Anònim said...

em sembla recordar que ells si que varen anar a recollir el premi...
els dos grups de carrossaires que no ho varen fer foren els més antics: el poliesportiu i la colla esmolets.
certament, la festa cada any és pitjor, i el fet de no deixar aparcar les carrosses a la plaça a l'hora de l'entrega de premis va descontentar a molts.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home