24 d’agost 2009

Final de l'estiu musical a Llívia

Dijous dia 20 d'agost es va cloure el cicle d'estiu del Festival de Música de Llívia, amb l'actuació estelar del Cor de la Capella de Sant Petersburg. La nit va ser un prodigi de cant coral i de veus impressionants de les quals va poder gaudir el públic assistent.

No sóc gaire fan de la música sacra, però la veritat és que la selecció de música sacra russa de la primera part del concert va ser excepcional, una veritable meravella. Se'ns va passar el temps volant i ens vam quedar amb ganes de més.

La segona part, va ser igualment impactant, amb conegudes cançons russes ressonant per l'església de Nostra Senyora dels Àngels de Llívia. Un luxe que pocs cops es té a l'abast.

El públic va respondre entusiàsticament, com es va poder veure pels nombrosos aplaudiments que atorgaven a cada peça i a cada solista del concert.

He sentit alguna crítica sobre si la crisi havia afectat greument el Festival. No és veritat. Ha afectat a la quantitat de concerts. Dels típics 7 ó 8 s'ha passat a 5 en aquesta edició, però quins 5 concerts! Del bo i millor del món. Així doncs, res a plànyer.

Esperem, però, que en futures edicions es pugui recuperar el nombre habitual, cosa que permetrà de presentar nous talents o formacions menys habituals. Però pel que fa a la qualitat, els concerts d'enguany han estat a l'alçada de les anteriors edicions.