15 d’abril 2009

Bonus malus

L'Ajuntament de Puigcerdà està estudiant una rebaixa de l'impost de circulació per a aquells ciutadans que no tinguin multes d'estacionament pendents. La mesura suposaria una interessant mesura d'estalvi per a aquells ciutadans que solen deixar els seus vehicles correctament estacionats.

Aquesta mesura, lluny de ser populista, sembla indicar que la taxa de ciutadans amb multes pendents a Puigcerdà deu ser enorme. Si no, un Ajuntament no apostaria per una mesura que, si tothom fos cívic, representaria una disminució dels ingressos i menys en temps de crisi econòmica com els que vivim.

Si a això li afegim que darrerament s'ha incrementat l'activitat de la grua i que es posen moltes més multes, qui sap si la instal•lació d'una oficina del Xaloc a Puigcerdà té molt o poc a veure, fa que deixar el vehicle incorrectament estacionat a Puigcerdà surti més car que no pas fins ara.

I me n'alegro. Porto anys fart veient com es deixen cotxes al mig del carrer per comprar el pa, o en qualsevol cantonada, en doble o triple filera o en llocs inimaginables. Fins que es va tancar al trànsit rodat la plaça dels Herois, era molt comú veure el monòlit dels Herois amb un tot-terreny adosat, quan resultava evident que aquesta no era la funció del monument commemoratiu.

He arribat a veure cotxes aparcats inclinats sobre una pila de neu o en espais increïblement reduïts. Per sort, sembla que l'actual administració municipal, sigui de motu propi, sigui per interessos recaptatoris, ha decidit de posar una mica d'ordre al caos imperant a la Vila.

Com a mesura en aquesta direcció cal esmentar també la incorporació d'un radar mòbil que vigilarà la velocitat dels vehicles a les principals vies d'accés a la població, augmentant la seguretat de cotxes i vianants.

1 Comments:

At 4:39 p. m., Anonymous Anònim said...

Quina mesura més populista!s´està lluint aquest ajuntament,començant per la seva "policia local".El que és trist es que capitals comarcals de volum semblant a la nostra,com poden ser La Seu o Solsona,hi hagi moltes més facilitats per aparcar.I si la gent no sap on fotre el cotxe,és normal que es busquin qualsevol racó.
Si s´hagués deixat algun solar sense edificar aprop del centre potser la cosa canviaria.Però sembla que tot ho domina la puta pela i la especulació.
Amb això no vol dir que aprovi accions incíviques,però no tothom té garatge sota casa.Per acabar-ho d´adobar ara tenim el famós ràdar,una altra presa de pél.És un Megane de color gris pintat,perquè abans feia funcions de cotxe patrulla.
Un altre pas més en la paranoia planello-esquerro? i republicà.Amén.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home