14 de setembre 2006

Medicina de muntanya

Llegeixo en premsa que el futur hospital transfronterer s'especialitzarà en medicina de muntanya. Això, que en principi és una bona notícia, podria ser una serp de dos caps i vull deixar constància escrita de les meves preocupacions.

Durant anys, l'Hospital de Puigcerdà s'ha vist mancat de molts recursos que tenien altres hospitals degut a que se suposa que donava cobertura a una població relativament petita. De res va servir durant molt de temps les crides a la conscienciació que Puigcerdà i el seu hospital havien de donar a servei a una població turística molt important durant la temporada d'hivern (esquí) i part de la d'estiu, així com durant la major part de caps de setmana.

Finalment, l'Hospital trasnfronterer donarà cobertura a tota la Cerdanya (l'Alta i la Baixa, així com al Capcir) i tindrà en compte la població potencial de segones residències que ens visita freqüentment.

Però ara em fa por que es passi a l'altre costat. Això que l'Hospital s'especialitzi en medicina de muntanya em sembla en principi bé, però espero que l'hospital sigui quelcom més que un centre per curar les fractures dels esquiadors de cap de setmana.

Les zones de muntanya tenen unes problemàtiques de salut pròpies que van molt més enllà dels incidents de cap de setmana, la majoria dels quals són de turistes. Espero que les autoritats sanitàries ho tinguin present i no convertim una infraestructura de primer ordre com serà l'Hospital transfronterer en un altre equipament pensat bàsicament pels de fora de la comarca.

1 Comments:

At 6:30 p. m., Anonymous Anònim said...

La diferencia es que ara no nomes curaran les fractures d’esquiadors d’aquí, també dels esquiadors de França. En cap moment he dubtat que l’hospital està molt enfocat cap als turistes, som una comarca turística.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home