20 de febrer 2017

El sempitern problema dels ascensorsDes que es van instal·lar els diferents ascensors a Puigcerdà (tant l’inclinat com els verticals) no parem de tenir incidències que mantenen aquestes infraestructures aturades, de vegades, força temps.
Alguns cops, són deguts a incidències meteorològiques. L’ascensor inclinat, per exemple, tot és nevar i deixar de funcionar.

Altres vegades, és degut al malfuncionament d’alguna peça de la maquinària. Si afegim el mateix cas amb els ascensors del pàrquing municipal, la veritat és que tenim un panorama ben galdós.

Hem de diferenciar, d’una banda entra la bona o la mala qualitat de les instal·lacions inicials (que em temo que en general mai no va ser res d’excepcional) i el seu manteniment, sovint amb problemes amb les empreses a les quals se’ls hi havia adjudicat.

Però el cert, és que és el vilatà qui n’acaba pagant les conseqüències. La darrera sorpreseta ha estat l’aturada durant més d’un mes de l’ascensor inclinat. Algú ha posat el crit al cel, tot acusant l’Ajuntament de tot tipus de perversitats. El cert és que l’única cosa que se’ls pot retreure és que han trigat força a informar. La causa: una peça en mal estat que va haver de ser demanada a Itàlia i que quan va arribar no funcionava correctament, i s’ha hagut de demanar novament.

Espero que aquestes disfuncions s’arrangin aviat. Suposo que l’Ajuntament hi està treballant en el tema.

En tot cas, cal tenir una forta sensibilitat per aquestes qüestions. La creació d’aquestes infraestructures que afecta, i molt, a la mobilitat, especialment de persones amb mobilitat reduïda, va ser molt cara i suposo que el seu manteniment no deu ser barat, tampoc. Així que és normal que quan no funcionin, la gent s’emprenyi.

Jo sóc assidu usuari d’algun d’aquests ascensors i realment empipa que no funcionin, especialment un dia que vas carregat i a sobre fa mal temps.

2 Comments:

At 8:14 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Señor Enric Quílez Castro, le recuerdo que el gobierno municipal lleva 2 mandatos, por tanto el tema empresa de mantenimiento de ascensores ya tendría que estar más que solucionada. Tema averías, discrepo, pocas veces ves averiados ambos ascensores del párking del convento. Por último....ese vecino que según tus palabras pone el grito en el cielo lo único que en realidad hace es denunciar públicamente una realidad que, curiosamente ningún otro vecino del pueblo lo hace, en este caso te incluyo, porque, de ser otro el color o partido que administrase este pueblo ya estaría leyendo un post tuyo cuestionando las averías y también la pasividad y sobre todo el silencio. Existen soluciones y se podrían proponer. ¿ Porqué no se proponen? simple; al actual gobierno las propuestas que no vengan avaladas de títulos no son válidas, detrás debe existir un proyecto tipo NASA para que exista una mínima atención. No soy futurólogo pero apostaría que a lo largo del año el alcalde Albert Piñeira Brosel conseguirá una subvención para poner un nuevo ascensor, en este caso y como cabeza visible del partido que gobierna actualmente te podría recomendar algunas cosas, pero, como te dije, el tema titulitis no deja opción a la misma.

 
At 11:29 p. m., Blogger lo said...

El problema del ascensor inclinat quan neva, no es que s'avarii, es que quan es va construir ningú va pensar en la neu. Quan neva i les rodes de l'ascensor trepitja la neu, aquesta fa saltar les rodes i la electrònica detecta una errada de funcionament, per tant entra en modus emergència i s'atura.
La única solució es aturar la maquinaria quan neva i tornar-la a posar en marxa quan les vies estan netes.
Personalment, sempre he sigut partidari d'una escala mecànica paral·lela a l'ascensor.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home