17 d’octubre 2016

La reforma de la plaça Barcelona



Llegeixo en premsa que durant el primer semestre del 2017, l’Ajuntament de Puigcerdà pretén executar la reforma urbanística de la plaça Barcelona. Entre d’altres elements novedosos, posaran voreres, desplaçaran els taxis a un carrer lateral, posaran arbrat i al centre, una font.

Algun d’aquests elements, com la font, han aixecat polèmica. Puigcerdà té una certa tradició de fonts que es fan i es desfan, com la sardana. Motiu? Sobretot el glaç de l’hivern. Suposo que per les nits i quan faci fred, la font no rajarà.

Pel que fa a l’arbrat, jo en sóc un gran defensor, però no sé si hi haurà prou espai a la plaça Barcelona per posar arbres. No ho tinc gens clar.

El que sí que es necessita urgentment són voreres a tot el perímetre de la plaça. És un perill circular-hi, especialment quan hi ha força trànsit rodat.

En fi, que com a notícia em sembla molt positiva –és de les poques places que no es van remodelar anteriorment- i ja ho necessita, però cal vigilar amb els detalls, que com tothom sap, és on rau el dimoni.