16 de gener 2014

Un nou equipament


Aviat podrem veure la primera part del Museu Cerdà de Puigcerdà activa. Els diners hi són i aquest cop s’han destinat realment al Museu. Aquesta administració municipal, a diferència de moltes d’anteriors, té la vista posada al Museu Cerdà i tot i que ha fet moltes menys reunions del seu patronat, els resultats han estat força més efectius que altres períodes de llarguíssimes reunions estèrils que no van servir per gaire cosa. Ho sé ben bé, perquè sóc membre del Patronat del Museu Cerdà.

 

S’ha optat per començar amb un parell d’espais seguits, de la planta baixa, dedicats a la casa cerdana, opció que pot ser discutible, però que almenys permetrà obrir el Museu oficilament, iniciar el projecte d’aquest equipament d’una vegada per totes i mostrat part dels materials que ara com ara estan agafant pols els improvisats magatzems del Museu.

 

El plantejament museístic que s’ha escollit crec que és molt visual i força interessant i estic molt content d’haver-hi pogut participar en la tria dins de les meves possibilitats. Naturalment, que agradi més o menys és qüestió de gustos i sobre això no hi ha res escrit, però crec que com a mínim l’esforç s’ha fet i tot i que no s’han pogut destinar grans quantitats de diners, simplement perquè no n’hi ha i si n’hi hagués, donada la cojuntura, es dedicarien a altres coses, el resultat serà més que digne.

 

S’ha decidit també de modular el Museu, de manera que cada any s’aniran obrint nous espais, a poc a poc, en comptes de fer una gran remodelació molt costosa i fer-ho tot de cop, cosa que ja es veu no ens podem permetre donades les circumstàncies econòmiques del municipi i la manca d’ajuts d’altres estaments administratius nacionals.

 
Veurem, doncs, els propers mesos, com el Museu Cerdà començarà a fer les seves primeres passes oficials com a museu. Només diré una cosa : benvingudes siguin i ja era hora !!!

2 Comments:

At 11:10 a. m., Blogger Rafel said...

Potser arriba algunes dècades tard, però, a fi de comptes, bona notícia.

 
At 8:43 p. m., Anonymous pee said...

Més val tard que mai però si es fa que es faci bé.He vist la d'Esterri
i és autèntica ,la de Ripoll també m'han dit que està forçá bé.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home