03 d’abril 2012

Els petits detalls

Com deia el capità Enciam: “els petits detalls són poderosos”. Una manera de veure quin és el grau de civilització d’un determinat poble és observar-ne els petits detalls.

A Puigcerdà i a Cerdanya en general, per desgràcia, no anem gaire sobrats de la cura dels petits detalls. Tot sovint trobem pintades, brutícia, coses inacabades, deixalles enmig d’un camp, etc. És una mica signe dels temps, en què allò públic és de tothom, però no es valora adequadament.

Afortunadament, no tot és negatiu. Ahir passava amb el cotxe per la plaça d’Europa i em va sobtar veure que havien canviat les banderes dels països de la Unió Europea. Fins fa ben poc, les banderes (o el que restava d’elles) eren poc menys que draps bruts deixats a la seva fort. Sincerament, feien pena i donava vergonya passar per allà.

Entenc que hi hagi un cert desencís envers la Unió Europea, més i com estan les coses, però ja que tenim una plaça dedicada a Europa, com a mínim podríem tenir-ne cura dels símbols dels països representats. Ara només cal que posem tots els països de la Unió Europea, perquè en falten uns quants, ja que la plaça es va fer quan la Unió tenia molts menys socis i no s’ha actualitzat cada cop que hi ha hagut una ampliació.

Un altre detall interessant és que s’han possat per molts llocs contenidors de bosses per recollir els excrements dels gossos. Ara només cal que els propietaris de tots els gossos compleixin amb la seva part de responsabilitat i recullin les defecacions dels animals que, altrament, acabem trobant-nos la resta de ciutadans escampades pertot arreu.

Continuant amb els detalls, l’Ajuntament de la Vila ha anunciat que canviarà abans de l’estiu la il•luminació del campanar. Ja era hora! Hem passat d’una il•luminació pròpia d’una casa de barrets a una altra semblant a la d’unes pompes fúnebres. Un altre detall que esperem aviat es resolgui.

6 Comments:

At 12:22 a. m., Blogger Meister said...

Doncs a mi el tema bosses per excrements de gos pagades per tothom em sembla fatal. Jo no tinc gos i no m'han d'obligar a pagar amb els meus impostos uns elements perquè els propietaris d'aquestes mascotes no emmerdin el carrer perquè un servidor, il·lús, no trepitgi una merda que no és meva.

Kafkià.

On carai anem a parar? Potser que entri una instància a l'ajuntament perquè em paguin les bosses d'escombraries de casa (que són força cares) sota amenaça de dipositar-les escampades a la via pública. Amb la merda de gos funciona...

Reflexionem-hi tots una mica, hem perdut el nord.

 
At 11:51 a. m., Blogger Yarhel (Enric Quílez) said...

Jo ho veig com un mal menor. És cert que les bosses haurien de ser responsabilitat de cadascú i que no les hauríem de pagar entre tots, però ja que això no funciona, com a mínim que ningú no tingui excuses per no contribuir. El millor és enemic del bo.

 
At 1:21 p. m., Blogger Meister said...

Si tinguessin superàvit, mira, estaria malament però seria més una qüestió de política... però no, estan arruïnats, ens acaben d'apujar els impostos i es dediquen a gastar-los en ¿bossetes pels excrements de gos?

Amb perdó però coses com aquestes denoten el nivell intelectual dels gestors públics.

Si volen bosses pels excrements, que l'ajuntament faci pagar un impost a tothom que tingui gos i, amb aquests diners, que les paguin.

Estan sonats...

 
At 8:42 a. m., Blogger Juan Amaro said...

Una vez más coincido con Meister. Las bolsas deberían pagarlas al menos en parte aquellos dueños de las mascotas. En cuanto a los pequeños detalles que comenta Enric, celebro ( otra vez ) que luego de una decepción a la que dedicastes un escrito puedas ver que las cosas aunque llevan su tiempo, al final, se notan. Dios hizo el mundo en 7 días, el anterior gobierno dedicó años en dejar la villa en estado calamitoso, no pidamos ahora que todo se arregle en menos de 1 año. ¿que tienen defectos, errores y lagunas? ¡¡¡¡claro!!! pero yo me tomo un tiempo de al menos un año más antes de darles caña y no lo dudes, que será eso: el mediar esta legislatura pondré encima del escritorio el plan de gobierno y comentaré.

 
At 9:09 p. m., Anonymous Anònim said...

Haurien de posar totes les petites merdes dels gossos ben amuntegades al peatje del Túnel perqué no hi pogués passar ningú fins que fos gratuit. No podem perdre el temps amb els petits detalls i cal anar per feina, però amb els polítics que tenim no arribarem mai enlloc.

 
At 11:07 a. m., Anonymous Anònim said...

lo del capiTÀ ENCIAM ESTÀ BÉ PER A EXPLICAR-HO ALS NENS. A LA GENT ADULTA SE'LS HA DE PARLAR DE CANVIS EFECTIUS , NOTORIS. LO DE MICA EN MICA S'OMPLE LA PICA NO VAL.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home