18 de juliol 2011

Estiu fresc

Realment, estem tenint un estiu molt, molt fluixet. Va començar amb empenta i calor, però la cosa s'ha desinflat estrepitosament. Almenys aquí a la Cerdanya. De dia, el sol pica, però fa un ventet que ho fa passador. Ara bé, per la nit, fa un fred que pela. Això quan no ens plou a mitja tarda. Però no es tracta d'aquells xàfecs típics del mes de juliol, que quan han caigut torna a fer caloreta i ajuden a passar la calorada del matí. No. Més aviat és una pluja fresca i desagradable que fa que la nit sigui fins i tot freda.

Mai no plou a gust de tothom i el temps és una d'aquestes variables que -per sort- no controlem gens. Potser ens agradaria més caloreta i poder gaudir una mica de les terrasses dels bars per la nit, però aquest any no hi ha manera.

Així, a Puigcerdà hem tingut una festa Major una mica deslluïda per les inclemències del temps. Al fet tradicional que molts vilatans fugen durant aquestes dates de vacances, fora de la comarca, cal afegir que la gent tampoc s'anima gaire a pujari al final, s'acaba consolidant la tendència de cada vegada més anys: que només hi ha gent el mes d'agost i a tot estirar, el parell central de setmanes d'aquest mes, mentre que a la platja ja comencen a tenir força gent el mes de juny.

14 Comments:

At 6:29 p. m., Blogger Joana said...

Tu et queixes, però Enric, a mi ja m'està més que bé que aquest juliol faci el temps que fa. Aqui baix, també fa un temps tot estranyot. I això que per la festa major la gent fuig, mira-t'ho per la banda positiva, deu ser que a la gent de la comarca els va bé i poden marxar quan tenen festa a conèixer d'altres llocs. Em sap greu, però estiu és sinònim de platja per gairebé tothom, pobles com Begur, a El Baix Empordà són un veritable desert a l'hivern, si trobes un bar obert, no pots fer un vermut amb "berberetxus" perquè no en tenen fins que arriben els forasters a l'estiu. Cal una promoció turística pels de fora de Catalunya, que no existeix, per l'estiu, això és general a tot el Pirineu.

 
At 10:17 p. m., Anonymous Pere Real said...

Sembla que l'alcalde no ho veu igual.Deu ser pels comptes, com sempre, de la güàrdia urbana

regió7.cat » Cerdanya/Alt Urgell
Puigcerdà tanca una festa major multitudinària

http://www.regio7.cat/cerdanya-alt-urgell/2011/07/19/puigcerda-tanca-festa-major-multitudinaria/156279.html

L'alcalde lloa l'ambient de participació i col·laboració i diu que els veïns han entès la contenció

 
At 12:45 a. m., Blogger Meister said...

Aquí a la platja hi ha moltíssima menys gent que els anteriors 3 anys. Em sembla molt que la crisi apreta més del que el nostre microcosmos cerdà demostra.

Per altra banda, quan un lloa massa alguna cosa és que vol amagar-ne una altra, sovint la realitat.

 
At 12:48 a. m., Blogger Meister said...

Per cert, els comptes de la Guàrdia Urbana compten els fantasmes dels esquelets que reposen sota la plaça? També compten pel LipDub?

 
At 11:01 a. m., Anonymous Pere Real said...

pOSSIBLEMENT.

 
At 4:09 p. m., Anonymous jordi said...

Un aclariment, senyor Real i senyor Meister, a Puigcerdà tenim Policia Local no Guàrdia Urbana.

 
At 8:49 p. m., Blogger Meister said...

I? Ningú ha dit que ho compti la policia municipal això... L'expressió "els comptes de la Guàrdia Urbana" és una frase feta sorgida del poble per enfotre's de com compten les administracions per donar una sensació o una altra i manipular les informacions, que són el que al final, al cap dels anys queda.

L'exemple del descobriment d'Amèrica per Colom n'és un exemple.

En cap cas, i em permeto el luxe de parlar també en nom del meu amic Pere Real, hi havia la intenció en cap comentari de burlar-se de la Policia Local de Puigcerdà, llurs integrants segur que saben comptar molt bé.

 
At 9:15 p. m., Anonymous Pere Real said...

El nom no fa la cosa`, senyor Jordi. Crec que no cal afegir-hi res més.El senyor Meister ha entès correctament, al meu parer, la intenció del meu comentari.

 
At 10:55 a. m., Anonymous jordi said...

demano disculpes per no haver sentit mai aquesta expressió i pel meu equivoc. Agrairia una explicació sobre aquesta dita i el seu origen, mercès.

 
At 6:31 p. m., Blogger Meister said...

L'origen és incert i deu ser tan vell com temps fa que el cos va començar a comptar persones en manifestacions populars i demés històries. La frase ha fet furor els darrers 20-25 anys en els mitjans de comunicació (a TV3 en són molt fans) i s'ha extès sobremanera amb l'aparició de les capçaleres en català de La Vanguardia i el Periódico, sumant-se a l'ús continuat que n'ha fet els diaris El Punt i l'Avui.

Més val un exemple clarificador d'allò que significa exactament la frase feta: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:AOy9TShypcsJ:www.3cat24.cat/noticia/649965/economia/Els-sindicats-celebren-el-Dia-Internacional-del-Treballador-amb-la-vista-posada-en-la-crisi-i-latur+%22els+comptes+de+la+gu%C3%A0rdia+urbana%22&cd=1&hl=ca&ct=clnk&source=www.google.com

En groc, l'expressió popular. En un sentit estricte, i entenent que la Guàrdia Urbana només compta persones quan hi ha merder (i sol ser en contra del qui mana), sol utilitzar-se l'expressió per referir-se al ball de xifres entre la realitat d'uns fets(difícil de demostrar exactament) i les diferents versions que els implicats en un fenomen aporten en les seves anàlisis posteriors respecte a la participació dels mateixos.

Espero haver aportat una mica de llum.

 
At 6:33 p. m., Blogger Meister said...

Per cert, sobra dir que el seu origen és a la ciutat de Barcelona...

 
At 6:34 p. m., Blogger Meister said...

No sé si a Menàrguens tenen Guàrdia Urbana...

 
At 12:54 p. m., Anonymous jordi said...

merces

 
At 1:09 p. m., Anonymous Pere Real said...

Sortosament no.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home