03 de febrer 2011

Qüestió de pilotes

Per a aquells que no ho sàpiguen, a l'escola Ridolaina de Montellà, han adoptat la mesura de substituir les cadires tradicionals on seien els nens, per pilotes de goma. La gràcia és que sembla que això ajuda a no agafar vicis de postures errònies i els nens seuen més rectes que en una cadira normal, ja que si no es col•loquen en la postura "correcta", llavors es desequilibren i cauen de la pilota. Els nens aprenen ràpidament quina és la postura adequada per no caure, que és del que es tracta.

Fins aquí tot correcte. Podrà ser una mesura més o menys interessant, però vet aquí la meva sorpresa, quan ahir per la nit, llegint els titulars del canal 3/24 veig amb sorpresa que donen la notícia. La cosa ja és prou sorprenent, perquè si aquesta mesura de les pilotes l'hagués posada en marxa una escola en una gran ciutat catalana, hauria sortit al telenotícies en lloc ben destacat, però com que ha succeït a la Cerdanaya, en un poblet "perdut a la muntanya", doncs és sorprenent que ni tan sols aparegui com a titular al 3/24.

Però la meva sorpresa va ser majúscula, quan just després d'aquesta notícia, apareix una altra que diu: "En una granja de porcs, els propietaris els han repartit pilotes de goma (als porcs) per tal que hi juguin". Home! No vull ser malpensat i suposo que la notícia és real i no inventada, però posar-la just al costat de la dels nens i les pilotes de goma, com a mínim ho trobo lleig.

És que ara al 3/24 hi ha una secció sobre pilotes de goma o què? Trobo que haurien que cuidar una mica més l'estètica. A fi de comptes, és immediat començar a fer comparacions entre els nens i els porcs i a fer acudits sense cap volta ni solta. En fi, senyors del 3/24, a veure si vigilem una mica més com donem les notícies que les gracietes aquestes se les poden ben confitar, que tant paguen impostos a Mataró o a Girona com a Montellà i d'aquestos impostos es manté el 3/24. No ho oblidin el proper cop que sentin la imperiosa necessitat de fer una brometa sobre una mesura com aquesta.

3 Comments:

At 3:17 p. m., Blogger Joana said...

Té la seva gràcia. Igual posen les notícies per ordre alfabètic i temes i llavors a pilotes Montellà li segueix pilotes porcs. De totes formes és una casualitat desafortunada.

 
At 3:38 p. m., Blogger Núria said...

Els espanyols ho han trobat més interessant... Ni sé, però, quina notícia anava al darrere!!
http://www.rtve.es/mediateca/videos/20110202/colegio-lleida-cambian-sillas-pelotas-gimnasia/1005289.shtml

De la Cerdanya no en parlen, és un "colegio de Lleida" però com a mínim ho destaquen.
I, per cert, jo ho faig de tant en tant, això de treballar davant de l'ordinador asseguda en una pilota d'aquestes, i ho recomano!!

 
At 6:24 p. m., Blogger Meister said...

Jo també ho vaig veure i em vaig quedar esmaperdut al veure això dels porcs.

Estic convençut que ho van fer a propòsit per fer la gracieta... La notícia que venia després de la dels porcs tampoc tenia desperdici però ara mateix no recordo de què anava, crec que també era d'animala.

En resum: els cerdans, sobretot els de Montellà-Martinet, són unes bèsties i uns animals. Suposo que també viuen en estabulació permanent (per poder jugar amb les pilotes...).

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home