10 de desembre 2010

Llibre del Pirineu

S'acaba de constituir recentment l'associació "Llibre del Pirineu", dirigida als escriptors, poetes, impressors, editors, llibreters, bibliotecaris i arxivers del Pirineu. És a dir, a tothom que tingui relació amb el món del llibre del Pirineu.

Crec que es tracta d'una iniciativa molt interessant i molt necessària. El llibre pirinenc té bona salut, però per desgràcia no sol arribar molt més enllà de les portes del Pirineu i molts cops falla la distribució.

D'altra banda, el món pirinenc té unes especificitats pròpies i unes problemàtiques que fan del tot necessari reunir tots els recursos possibles per tal de promocionar el llibre pirinenc, puntal de la nostra cultura i molts cops menystingut fora de l'àmbit geogràfic que li és propi.

Per tant, amb la intenció d'unificar esforços, de cercar solucions a problemàtiques comunes i de promocionar conjuntament el llibre pirinenc, sorgeix aquesta associació que estarà presidida inicialment per l'escriptor alturgellenc Joan Obiols i que comptarà amb representants a totes les regions pirinenques: comarques, Andorra i el territori de l'Aran.

Les finalitats són clares: promocionar el llibre pirinenc dins i fora de l'àmbit geogràfic del Pirineu, solucionar problemàtiques comunes, plantejar estratègies de distribució i promoció del llibre pirinenc i afavorir la seva lectura a les escoles i biblioteques.

Tant de bo que la iniciativa sigui exitosa i rebi el suport popular i polític que li serà del tot indispensable per tirar endavant aquest engrescador i del tot necessari projecte per les nostres terres.

1 Comments:

At 3:57 p. m., Blogger Unknown said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home