28 d’octubre 2010

Hou, hou, hou

Els comerciants de Puigcerdà han trobat la bicoca amb això dels "mercats especials" per poder obrir els festius. Ja ho van fer durant l'11 de setembre i com que la jugada els va sortir bé, ara la repeteixen pel pont de Tots Sants.

El més patètic del cas és que no se'ls ha acudit res més intel•ligent que muntar un mercat "esotèric" per acompanyar la festivitat de Tots Sants. Bravo! Permeteu que no em tregui el barret davant d'aquesta idea tan feliç no sigui que em caigui el cap davant de tanta saviesa.

Per favor! Un mercat esotèric? On s'és vist! Com si Puigcerdà tingués tradició en aquestes coses! És clar, que per algun lloc es comença. A més, segons els cartells, se'ns anuncia que vindrà una tarotista "professional" i molt "reconeguda" dins del sector de les endevinadores.

Sembla mentida que visquem al segle XXI i encara la gent cregui en aquestes ximpleries. Però és clar, si posem la televisió a segons quines hores, trobarem un munt de canals envaïts pels exèrcits de la nit, com els anomanava l'escriptor racionalista nord-americà Isaac Asimov.

Però que sigui el comerç de Puigcerdà qui promogui aquestes coses és per què s'ho facin mirar. Què pretenen? Convertir el poble en una mena de fireta de Halloween? Que trist! En comptes de recuperar les nostres tradicions, ens dediquem a importar-ne de forànies. En comptes de promoure la racionalitat i el bon gust, promocionem l'estupidesa i la ignorància.

En fi, enhorabona nois. Us esteu cobrint de glòria! Quina serà la propera festa en què obrireu? Per Nadal i Sant Esteve? I quin mercat ens portareu? Un de ninots de neu? Una fira de pics i pales? I què faran per atreure gent? Organitzar, potser, una sessió d'espiritisme amb Santa Klauss? Hou, hou, hou!

2 Comments:

At 10:07 p. m., Anonymous Anònim said...

No ens incloguis a tots al mateix sac, alguns tancarem...

 
At 10:49 a. m., Blogger Juan Amaro said...

Y..............si el señor alcalde hace predicciones.....es que si te fijas, Enric, no hace mucho también, com mucha pompa la villa tuvo la noche de la bruja adivina.....en fin, además, ¡¡¡¡¡¡¡¡¡los comerciantes están "contentos" con varias medidas o acciones tomadas por el ayuntamiento, puede que sea demasiado suceptible, puede que vea fantasmas donde no los hay, pero algo es más que evidente: cada día Puigcerda se asemeja más a la vecina Andorra, pero, en el caso de la villa creo que es un claro síntoma de desesperación comercial ante la estrepitosa caida de las ventas. Entonces cambiamos o negociamos días de ventas por notas donde los comerciantes están contentos con el ayuntamiento. es mi opinión.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home