04 d’agost 2010

Philippe Argenty

Ahir per la nit, a l'església d'Oceja, vam poder gaudir d'un recital de piano extraordinari a càrrec del pianista cerdà Philippe Argenty. Dins del Festival itinerant de música clàssica "Joves intèrprets", Philippe Argenty va interpretar al piano peces de Liszt, Rachmaninov, Chopin i Debussy, amb gran domini de la tècnica i amb una gran passió interpretativa.

Philippe Argenty és un dels meus pianistes favorits ja que, tot i la seva jovenesa, té un domini del piano extraordinari. Toca sense partitura i transmet passió en allò que toca, especialment en les peces romàntiques i nacionalistes amb què ens va obsequiar en aquest concert, algunes de les quals, de gran dificultat tècnica.

Crec que el Festival que ell dirigeix és molt interessant, perquè permet apropar la música clàssica a molts pobles cerdans que, altrament no tindrien la possibilitat, com Oceja, Angostrina, Font-romeu, però també Bolvir, Bellver o Llívia.

El fet que els concerts es facin per triplicat, permet d'anar a tots els concerts si hom s'ho proposa. És qüestió de triar el dia més adient o el lloc més proper. Des d'aquest bloc, les meves felicitacions!