19 d’agost 2010

Pere Borrell

Dissabte, dia 14 d'agost va tenir lloc una interessant conferència a la Sala de Convencions del Museu Cerdà titualda: "Pere Borrell del Caso i altres artistes universals del trompe l'oeil", a càrrec de la periodista i especialista en Pere Borrell, Andrea Pascual, en ocasió del centenari de la seva mort.

Andrea Pascual és l'autora del llibre sobre Pere Borrell que fa cosa d'una dècada va editar l'Ajuntament de Puigcerdà. L'Andrea ens va oferir una conferència magistral sobre els orígens de Pere Borrell i sobre la tècnica del "trompe l'oeil", consistent en simular la tridimensionalitat a través d'una pintura.

Potser el cas més conegut de trompe l'oeil sigui el quadre que Pere Borrell va pintar l'any 1874 i que va titular "Fugint de la crítica", propietat del Banco de España i que actualment està donant la volta al món, on es veu un nen sortint del marc del quadre.

Pels interessats en la pintura de Pere Borrell, us recordo que actualment hi ha una exposició de les seves obres organitzada pel Casino Ceretà i promoguda pel Sr. Joaquim Palau, que val molt la pena de visitar.