13 de gener 2010

Una nova dècada a la Cerdanya

Els propers 10 anys a la Cerdanya seran decisius per definir el model econòmic que ens ha de regir els propers 30 anys, com a mínim. Tenim vàries possibilitats sobre de la taula.

Una, és continuar com fins ara, apostant per la construcció i el turisme de cap de setmana, potser amb alguna variant, com la potenciació dels camps de golf i l'ampliació i interconnexió dels dominis esquiables.

Té l'avantatge que és la més senzilla, ja que no comporta canvis importants ni de mentalitat ni al teixit econòmic, però té el desavantatge que s'ha demostrat limitat en temps de crisi i, a sobre, es veu amenaçat per alguns factors importants com el canvi climàtic global.

Una altra possibilitat és apostar per una combinació de turisme de tot l'any -no només estacional i de cap de setmana, que molts cops bo és ni turisme- lligat amb la potenciació dels productes locals del sector primari, potser amb el desenvolupament d'alguna indústria de caràcter alimentari.

Això pot anar lligat -o no- amb la potenciació de la Cerdanya com a viver d'empreses d'alta tecnologia, que es desenvoluparien en un lloc natural, lluny de l'estrés de les grans ciutats i ideal per a certs tipus de projectes d'I+D.

Tot això cal debatre-ho, però sobre tot, cal que els actors implicats: administracions i sector privat hi creguin. Si no, suposo que continuarem amb el de sempre amb els resultats insostenibles de sempre fins que la cosa ja no doni més de si.

1 Comments:

At 8:53 a. m., Blogger Núria said...

Tranquil, Enric, els JJOO seran el nostre motor econòmic dels propers 15 anys!!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home