09 d’octubre 2009

La ditxosa grip

Després d'uns dies d'obligat repòs degut a la grip, ja torno a ser aquí. Puc confirmar en persona, almenys pel que a mi m'ha afectat, que la grip que he passat és poc virulenta. De fet, no m'ha arribat a afectar el sistema respiratori (almenys de moment) i només m'ha deixat fet un fàstic uns dies al llit.

No he tingut ocasió de plantejar-me seriosament si em vacunava o si no, perquè no hi ha hagut ocasió, tot i que després de la xerrada de dissabte passat al Museu Cerdà, organitzada per l'Hospital de Puigcerdà i el Grup de Recerca de Cerdanya, ja havia arribat a la conclusió que millor deixar-se de vacunes contra la grip A, ja que és millor conservar una certa immunitat natural, especialment quan es veu que la malaltia no és especialment virulenta.

No tinc el menor dubte que s'han exagerat les coses respecte de la grip A als mitjans de comunicació i que, evidentment, els laboratoris s'han aprofitat de l'estat de pànic global per fer negoci. Tampoc els puc culpar. Qui no ho hauria fet? Potser el que ens hauríem de plantejar, més que si els laboratoris farmacèutics formen part de l'eix del mal, és el paper dels mitjans de comunicació que confonen informació de qualsevol tipus amb informació útil.

Quan es tracta de qüestions especialment sensibles, com és el cas de la salut, crec que s'hauria d'anar amb molt de compte. Però és clar, si els laboratoris poden vendre pastilles o vacunes, els mitjans de comunicació també poden guanyar molts calés amb grans audiències, que es tradueixen en beneficis publicitaris. Qui tingui les mans netes, que llanci la primera pedra...

3 Comments:

At 4:20 p. m., Blogger Joana said...

Me n'alegro que ja estigus bé. Segons en quina tele o radio o diari vegis alguna noticia de la grip A sembla que et parlin del còlera o d'alguna plaga bíblica. són molt alarmistes alguns. Visca la globalització, ja ha arribat!

 
At 9:43 a. m., Blogger Núria said...

Ser massa net tampoc és bo. Una mica de brutícia també immunitza, no? No he canviat ni penso canviar cap hàbit d'higiene. Venen uns gels especials que valen un ronyó i part de l'altre que et netegen millor que el sabó. Això diuen els que el venen. Doncs ja no en queden!!

Tenint en compte que jo era de les d'agafar grips de 40 de febre i una setmana al llit un cop a l'any i ara ja en fa uns quants que no l'agafo, em deu tocar aquest any, no?

 
At 8:29 a. m., Anonymous David Prullans said...

Me n'alegro que estiguis bé i que hagi estat lleu.
Mira, ara ja no te n'hauràs de preocupar més doncs ja estaràs immunitzat.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home