22 d’octubre 2009

Foc!

Fa uns dies es va produir un incendi entre Osseja i Vallcebollera que va cremar unes 200 hectàrees. Es tracta d'una xifra considerable en una comarca relativamen petita com la nostra.

L'incendi sembla ser que es va produir per la crema descontrolada de rostolls, cosa habitual per aquestes dates. El problema va ser que, degut al vent i a una certa descoordinació de mitjans, l'incendi es va descontrolar i es va estendre ràpidament.

Pel que tinc esntès, tot i que nombroses dotacions de bombers de la Baixa Cerdanya s'hi van desplaçar, no els van deixar actuar gaire, mentre que els bombers francesos intentaven extingir el foc amb mitjans un xic precaris.

En arribats a aquest punt, m'agradaria cridar l'atenció sobre aquest fet. A veure, es parla moltíssim del tema transfronterer, però qüestions importants com aquesta no sembla que estiguin gaire regulades ni coordinades.

No fóra possible crear un protocol conjunt d'actuació entre els diversos cossos de bombers del costat espanyol i del costat francès, a l'igual que hi ha uns acords de col•laboració entre policies?

No es podrien elaborar plans d'actuació conjunta davant de catàstrofes naturals, com incendis, aiguats, terratrèmols, ventades o fortes nevades?

Si volem ser realment transfronterers i esborrar de manera pràctica la "ratlla", hauríem de cercar actuacions que afecten el dia a dia i no només fer grans i costoses infraestructures, que poden lluir molt però que en definitiva, aporten relativament poc a la vida quotidiana dels cerdans.

2 Comments:

At 4:52 p. m., Anonymous jordi said...

El transfronterisme només es valid quan hi han calers pel mig, si no existeix aquesta maxima no els agrada.

 
At 9:11 p. m., Blogger Rafel said...

No els convé que d'una banda i l'altra de la ratlla es posin d'acord. Quan es fa la Diada de la Cerdanya no se'n parla de col·laboracions d'aquests tipus, no vesteixen.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home