15 de maig 2009

Trobar-nos

Un dels problemes que ens trobem els que estimem el Pirineu i el voldríem conèixer millor és la manca de mitjans, diguem-ne, socials per tal de poder-nos comunicar amb una certa fluïdesa amb altres pirinencs interessats en qüestions culturals diverses.

Tinc una certa relació amb algunes persones de la Seu i rodalies, però aquí s'acaben les meves coneixences. No conec ningú dels Pallars, ni de l'Alta Riobagorça, ni de la Val d'Aran i si passem al Pirineu aragonès o al navarrès, el meu desconeixement és encara major.

Potser fora interessant dotar-nos d'algun tipus de mecanisme estable (convenció, trobada cultural, trobada informal) per conèixer-nos i descobrir nous amics amb aficions i interessos comuns. Estic segur que l'interès hi és, però costa de trobar l'ocasió.

Els pirinencs som força tancats. És cert que cadascú escombra cap a casa seva, però jo crec que hauríem de trencar aquest hermetisme secular almenys pel que fa al món cultural.

També és cert que hi ha gent que s'ha mogut molt i que té moltes coneixences dins de l'àmbit pirinenc, però no ens enganyem tampoc: són una escassa minoria. Entre el jovent o fins i tot dins del món associatiu, això és una excepció.

Llanço des d'aquí, doncs, la idea de promoure algun acte comú per anar-nos coneixent. Es podria organitzar una sèrie de trobades amb l'excusa d'algun acte festiu, lúdic o cultural i començar algun tipus de relació entre els pirinencs que tenim ganes de ser quelcom més que cerdans, alturgellencs, etc.

2 Comments:

At 1:46 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Costará mucho materializar esto Enric.
La gente de la comarca hace diferencia incluso entre sí, que si eres hijo de Puigcerdà o de Bellever o cosas así, que si no hablas catalán o si eres creyente catolico o protestante, etc, etc.

 
At 12:08 p. m., Anonymous Anònim said...

Molta tonteria envolta a la gent de Cerdanya...hauriem de mirar més pel benestar i coneixement de la nostra terra.
Poder Cerdà!!
Salutacions.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home