05 de setembre 2007

La llonganissa blava

Acabo de llegir amb una certa mala bava que a Puigcerdà es disposen a augmentar encara més el nombre de places d’aparcament de zona blava. Concretament, ara li ha tocat el rebre a l’avinguda Catalunya. Ja m’estranyava a mi que l’arrangessin! Ara resultarà que l’havíem de deixar en condicions perquè els senyors de Saba es facin més rics encara.

Tothom sap que si li treus a algú una cosa, la troba a faltar. Però si li vas treient a poc a poc, a rondanxetes, com si tallessis una llonganissa, llavors costa més d’adonar-se’n i la gent protesta menys. Això és el que ens estan fent amb les zones blaves: lentament, es van carregant totes les places d’aparcament gratuït, ja no del centre del poble, que no en queda ni una, sinó de les rodalies i es van substituint per places de pagament.

Ah sí, m’oblidava, ara resulta que això es fa perquè els comerciants ho demanen. Molt bé, i a als veïns que no tenen garatge, que els bombin! Ja de pas, que ens abaixin l’impost municipal de circulació. Ja que que haurem de deixar el cotxe a la quinta forca o pagar pàrquing, com a mínim que no ens cobrin tant. Però vés, ja pots anar demanant, que com si sentissin ploure.

Una altra excusa és que Saba ha perdut 18 places d’aparcament per la construcció dels pisos de protecció oficial a la plaça del Call. I per això hem de crear més de 100 noves places de zona blava? Caram, quina compensació! Jo també vull que em compensin així!

Afegim-hi que a Puigcerdà és dels pocs llocs on es paga per estacionar en zona blava els set dies de la setmana. Si vas a Berga o a la Seu, el diumenge no pagues. Deu ser que els sobren els diners. O potser és que no gaudeixen tant escanyant ciutadans i visitants amb zones blaves.

El problema és que quan queden tan poques zones d’aparcament gratuït prop del centre de la població, les places que resten tenen els dies comptats. Això sí, quan protestes per aquest fet, les autoritats “competents” et diuen:

-I és clar que hi ha pàrquings! Deixeu el cotxe al pàrquing de Saba, que hi ha lloc!

Que traduït vol dir: sí, home, rasqueu-vos la butxaca, que com que nosaltres podem deixar el cotxe al davant de l’Ajuntament sense pagar, no tenim cap problema i no veiem per què us queixeu tant! Doncs res, sí senyor, a pagar i muts i a la gàbia.

Però no passa res. Si l’Ajuntament vol, per un mòdic preu, estic disposat a vendre’m la meva ànima i a dir-los on són les poques places lliures de peatge que encara resten a Puigcerdà, perquè puguin regalar-se-les a Saba, vés a saber a canvi de quines compensacions.

Afortunadament sempre podem deixar el cotxe al seu pàrquing, al qual, quina casualitat, des que tarifa per minuts, li han apujat els preus de tal manera que encara resulta més car. Pel que es paga, quasi que ens podrien regalar un batut de maduixa per deixar el cotxe allà. O una llonganissa. O una bona botifarra catalana! Això sí, tallada a rodanxetes...

1 Comments:

At 8:12 p. m., Anonymous Anònim said...

pregunta si als comerciants de l´avinguda estan d´acort amb que sigui zona blava i sobretot preguntal.li al senyor dels quats ja que te uns quants aparcaments gratuits pels quats que no crec que tingi que ser axi tampoc de les 9 del mati a les 7 de la tarda acupar aquestes places i si hi tens el cotxe et diu apartame´l que hi tinc que deixar els quats, be aixo es una altra questio, jo crec que a puigcerda aniria be tindre que pagar nome els divendres a la tarda i fins diumenge a la nit, entre setmana fora de vacances, ponts, etc...tindrien que ser gratuits o amb uns preus populars sempre hi som els mateixos.
gracies enric per deixar-nos opinar i possar al descovert coses que si no fos per aquest bloc molta gent no n´asabentariem ets millor que el segre i el regio7 jejeje...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home