04 de maig 2007

Belluga’t

Vull saludar des d’aquí l’aparició d’una nova revista gratuïta de caràcter general a la Cerdanya. Es tracta de Belluga’t. La revista en qüestió es diferencia d’altres revistes gratuïtes d’àmbit cerdà en el fet que té un baix contingut de publicitat i un alt contingut d’informació sobre la comarca. En especial, fa èmfasi a difondre el patrimoni de la comarca.

La premsa gratuïta és molt antiga a la Cerdanya. Algunes revistes com De Pànxing o Reclam porten uns quants anys oferint-nos informació i publicitat gratuïta. D’altres, són més recents, com Viure als Pirineus, La revista de la Cerdanya o Caelum. Però el que em sobta de la majoria d’elles és l’impressionant volum d’anuncis de venda de cases que porten.

No cal ser un expert per veure cap a on es troba orientada l’economia de la comarca. I no és cap al sector serveis, com molts cops es diu, sinó quasi exclusivament cap a la construcció i els seus associats.

No parlaré aquí del monocultiu turisme-construcció que pateix la Cerdanya, perquè ja ho he fet altres vegades i fóra repetir el mateix. Però m’empipa una mica que el 90% (pe ser generosos) d’una revista em sigui totalment inservible. És per això que revistes com Belluga’t, que esperem no canviïn gaire amb el pas del temps, són benvingudes a casa meva.

Perquè, a veure, una cosa és que omplis una revista gratuïta de publicitat i una altra molt diferent és que el contingut sigui quasi inexistent. Moltes d’elles es limiten a posar l’agenda d’activitats que, a més a més, els remeten les institucions corresponents (ajuntaments, consell comarcal, etc). Vaja, que fan una feina d’investigació gairebé nul·la.

Crec, sincerament, que ja que estan vivint de la comarca, podrien oferir una mica més d’informació. És més, encara recordo com no fa tants i tants anys, moltes d’aquestes revistes oferien reportatges o articles amb contingut. Per què han desaparegut? Per una simple qüestió econòmica? Per no cuidar els col·laboradors? Per desídia? Potser una mica per tot això.

El que tinc clar és que –al menys jo- si he de fullejar una revista, no perdré massa temps amb totxos plens de publicitat i buits de contingut i donaré prioritat a revistes que puguin oferir-me alguna cosa útil a part d’una inacabable de telèfons.

2 Comments:

At 5:45 p. m., Anonymous Anònim said...

Totalment d'acord, però no trobeu que també hi fa falta un portal Web molt més dinamic ( WEBCAMS, E-CORREU, FÒRUM...)?

 
At 5:47 p. m., Anonymous Anònim said...

Algu sabria dir-me , quin es l'arbre que hi ha al Llac de puigcerda, que te les flors de color roses i son molt tupides?
Es realment espectacular

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home