01 de setembre 2009

Reunió tumultuosa

Per acabar amb els posts relacionats amb la Festa de l'Estany d'enguany, volia comentar la tumultuosa reunió que va haver-hi després de la festa a l'Ajuntament, entre membres de la Comissió de Festes i representants dels carrossaires.

Pel que sembla, els carrossaires estaven força emprenyats per una sèrie de motius, com per exemple, el poc ajut econòmic rebut per part de l'Ajuntament per fer les carrosses, el fet que no els deixessin aparcar les carrosses a la plaça Santa Maria com es feia tradicionalment, problemes organitzatius i un cert descontrol a l'hora de repartir tiquets per accedir a la zona de cadires dels focs d'artifici de la nit.

Sembla ser que hi havia molts més carrossaires que cadires reservades, tot i que no queda clar de qui va ser la culpa. En tot cas, va haver-hi bronca per la nit i una cadira va acabar llançada a l'estany, cosa que trobo força lamentable, per la mala imatge que es devia donar davant de tothom. A fi de comptes, és una festa.

També va haver un intent de boicot durant el lliurament de premis. Es volia que els representants de les carrosses no anessin a saludar a les autoritats en protesta per la manca de subvencions, tot i que la cosa no va anar gaire lluny.

Cal afegir que el conductor de la diligència era el mateix que el de l'any passat i que continua essent menor d'edat i que pel que s'explica, el conductor de la carrossa guanyadora va donar positiu al control d'alcoholèmia -extrem que no he pogut verificar personalment amb altres fonts. Si això és cert, hauria representat la desqualificació automàtica de la carrossa, cosa que no va succeir.

Trobaria injust que per culpa d'un, el treball dels altres se n'anés en orris, així que ja m'està bé, però si hi ha unes normes, potser que les fem complir. Si no, que es deixin de tanta hipocresia de controls d'alcoholèmia, que només s'apliquen quan la carrossa no és de l'agrat de les autoritats.

Així doncs, tenim tots els elements d'un cocktail ben farcit i és normal que la reunió que hi va haver fos, diguem-ho suaument, mogudeta. Tant, que un dels membres de la Comissió de Festes va acabar cridant desesperadament a sobre de la Taula de Plens. Llàstima que ningú no ho filmés.

També hi va haver gent que va marxar de la reunió avergonyits de tot el que van arribar a sentir-los dir a alguns carrossaires a les autoritats. Vaja, que es van quedar ben a gust. Que consti que, tot i el descontrol que hi ha en aquesta festa, no em sembla bé que s'escridassi i s'insulti les autoritats. Però en fi, si els ànims estaven encrespats, per alguna cosa devia ser.

No perdem de vista que la gent és més aviat poruga per naturalesa i que això d'enfrontar-se obertament al poder és molt inhabitual. Per tant, si passa, és que al darrere hi ha alguna cosa significativa i prou motivadora per desllorigar aquestes actituds tan exagerades.

1 Comments:

At 5:22 p. m., Blogger Rafel said...

després d'unes festes de la Tor de Querol més aviat ensopides, llàstima que no hi sigués ja per aquelles dates.
Vols dir que no es podria portar un documental al Festival de Video d'Estavar? quan la realitat supera la ficció ja tenim la meitat de la feina feta, només cal indicar al final del treball que qualsevol coincidència amb la realitat és pura casualitat.

A reveure

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home