20 de novembre 2008

Els arbres se'n van

Finalment, he pogut veure els arbres que van transplantar des de la plaça dels Herois al parc del Torniquet. Com a mesura em sembla exemplar i vull felicitar l'Ajuntament per haver-ho fet i no per optar per la solució simple de tallar-los i santes pasqües.

Una altra qüestió és com s'ha fet. Transplantar un arbre és un assumpte més complex del que sembla i cal protegir molt bé les arrels -cosa que no s'ha fet- per donar-li oportunitats reals de supervivència a l'arbre en qüestió.

En tot cas, el procediment correcte és força car i suposo que no està la casa de la Vila per a aquestes despeses tal i com estan les finances. I menys per uns vegetals sense dret a vot.

Tinc molta curiositat per veure com anirà evolucionant aquest interessant espai. Espero que, finalment, la crisi faci desistir l'Ajuntament d'idees lluminoses i no instal•lin els canons de neu artificial previstos.

Per desgràcia, el centre del poble és massa gris. Trobo que hi ha massa ciment i celebro que, ni que sigui a la perifèria, s'habilitin nous espais verds. Però és trist veure com cada cop tenim menys arbres al centre de la Vila. Passarà una mica com amb les vaques o els cavalls, que per veure'ls haurem d'agafar el cotxe.