19 de novembre 2012

Els diners de la Cultura


Moltes vegades es diu que no hi ha diners per la Cultura. Com que no? L’anterior administració municipal de Puigcerdà es va gastar 250,000 euros ben galdosos per mirar de muntar una emissora de ràdio que no funciona i que actualment només emet música. Vaja, un fil musical caríssim que ens ha costat a cada puigcerdanès i puigcerdanesa uns 28,40 euros, que haurien estat molt millor invertits en qualsevol altra cosa. L’actual ajuntament es nega a posar-hi ni un sol euro més. Lògic!

També tenim el curiós cas del CAT (Centre d’Acollida Turística) que va costar una morterada de milions de construir, costa força calés de mantenir i que es limita a suplir el que ja es pot fer des d’altres llocs com l’Arxiu o el Museu. Això sí, molt més lluny i amb més dificultats d’accés. No és d’estranyar que ara l’Ajuntament es replantegi el seu futur.

I és clar que s’inverteix en Cultura? Un recordeu del munt de milions que va posar la Generalitat de Catalunya per arranjar el Casino Ceretà (que es queia a trossos) i deixar-lo ben maco i relluent per tal que ara sigui explotat gairebé tot l’any com una entitat amb ànim de lucre (per exemple, hi funciona un cinema) que posa un munt de pals a les rodes quan es demana l’espai per fer teatre, per exemple, que era la seva finalitat principal.

Per no parlar dels milions que portem invertits en obra al Museu Cerdà i que encara no s’ha traduït en l’apertura de les seves instal·lacions com un veritable museu. Això sí, hi ha hagut de tot: sales d’exposicions, aules per als col·legis, tallers de tot tipus, etc. Per sort, sembla que l’actual administració municipal ho té més clar que les anteriors i aviat podrem tenir una part del Museu oberta com a tal.

En fi, que i tant que s’inverteix en Cultura. El problema és que s’inverteix molt malament, pel general. I després ens queixem.