16 de març 2012

Decepció

Ja han passat força mesos des que hi va haver el canvi de govern a l’Ajuntament de Puigcerdà i he de dir que, si bé en general noto un canvi positiu a les gestions municipals i a l’aire que s’hi respira, especialment en el tracta amb els ciutadans, també he de constatar alguns aspectes negatius que m’agradaria comentar.

No entraré, però, en temes molt puntuals com si tal carrer està massa deixat o si una determinada obra de canalització de les aigües sembla deixada de la mà de Déu. M’agradaria comentar més aviat els grans aspectes.

Per començar, tinc la sensació que amb l’excusa de la crisi i de la manca de diners no s’està duent a terme cap planificació seriosa del futur de les infraestructures de la Vila. Per exemple, ni rastre de la suposada reordenació del trànsit que s’havia de fer a Puigcerdà. Només es va fer una petita actuació a la zona del Poliesportiu i ja està.

Altrament, comença a ser urgent desenvolupar una normativa seriosa sobre les terrasses, ja que aquestes han envaït l’espai públic que dóna gust. Potser que hi posem una mica d’ordre abans que sigui massa tard.

Pel que fa a la il•luminació de la Vila, continua essent terrible: hi ha una contaminació lluminosa terrorífica, amb multitud de sistemes d’il•luminació diferents, mal orientats, alguns molt envellits i que gasten molta energia per produir poca llum o bé que la llancen cap amunt, on no serveix més que per il•luminar els núvols, cosa del tot ridícula, i més en temps de crisi. No cal que digui que la il•luminació provisional del campanar està essent massa provisional pel meu gust i que dóna pena. Tant costa posar uns focus normals com hi havia abans?

Insistint en el tema del campanar, se n’ha fet una gran promoció de les visites a aquest monument, quan el seu interior està farcit d’antenes de comunicacions que poden suposar un risc per a la salut si algú les toca quan estan en funcionament. Potser que posem una mica d’ordre als aparells que hi ha instal•lats abans d’obrir-lo tan alegrement al públic.

Hem tingut sort que enguany no hi ha hagut gairebé nevades d’importància, perquè l’única que vam patir amb una certa notorietat es va resoldre força malament. L’excusa oficial és que es va espatllar una màquina i que no hi ha maquinària específica per netejar els carrers peatonals i les voreres. Bé, potser que en comptes de gastar-nos calés en la festa del trinxat, comprem maquinària per netejar les voreres a fi que els veïns puguem transitar tranquil•lament pels carrers sense córrer el risc de trencar-nos alguna cosa.

També voldria expressar el meu malestar per com d’estan repartint els pocs diners que hi ha disponibles a Cultura per ajudar a subvencionar les diferents associacions culturals de la Vila. Està clar que hi ha entitats de primera i entitats de segona i que la posició dins del rànking no la determina la quantitat ni la qualitat de les activitats que fan, sinó altres criteris més personals.

Pel que fa a la promoció de la Vila, sincerament, no veig cap política intel•ligent a mig o llarg termini. Vaja, que em sembla molt bé això del mes de la xocolata, tot i que aquest producte no és precisament dels més típics de la comarca, però crec que hi ha maneres més efectives de donar a conèixer la Vila i la Cerdanya arreu del món.

Sobre el comerç prefereixo no fer gaires comentaris. Si els comerciants de Puigcerdà són incapaços de fer un relleu mínimament efectiu a l’Associació de Comerç de la Vila i posar-se al capdavant amb nous projectes i iniciatives, realment tindran allò que es mereixen.

Finalment, voldria expressar el meu profund malestar pel fet que el govern municipal no s’ha plantejat encara –ni sé si tenen el més mínim interès a fer-ho- de concedir-li alguna condecoració a títol pòstum al Sebastià Bosom, que tant va fer per la cultura i la vida pública puigcerdanesa. Sembla ser que quan et mors i deixes de ser útil, si no tens padrins poderosos, passes a ser un zero a l’esquerra.

En fi, espero que aquest seguit d’elements serveixin per a reflexionar serenament sobre el rumb que està prenent el govern municipal puigcerdanès i que es puguin corregir aquelles coses que no van a l’hora.

4 Comments:

At 12:22 p. m., Anonymous jordi said...

no seré jo qui negui la evidencia. Tinc una sensació d'aquelles de: Contra franco lluitàvem millor, es una sensació.

 
At 2:05 p. m., Anonymous Anònim said...

Sobre el comerç prefereixo no fer gaires comentaris. Si els comerciants de Puigcerdà són incapaços de fer un relleu mínimament efectiu a l’Associació de Comerç de la Vila i posar-se al capdavant amb nous projectes i iniciatives, realment tindran allò que es mereixen.

Doncs crec que la propera associació que no trobi relleu pot adreçar-se a aquest ajuntament i algun regidor segurament que se'n farà càrrec. Tenen dedicació plena.

 
At 6:50 p. m., Anonymous jordi said...

Anònim, crec que t'equivoques. Cap regidor de l'ajuntament te dedicació plena. Ho pots demanar al propi consistori.

 
At 10:02 p. m., Anonymous Anònim said...

em referia a la voluntat de tenir una presència en una associació particular. Si es tractés d'una empresa pública(municipal) ho entendria .Ara bé crec que l'associació de botiguers és de tot menys pública. Per tant plena disponoibilitat per a que els botiguers no es quedin sense associació.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home