27 d’abril 2011

El Dia del Drac

Ja ha passat Sant Jordi. O el Dia del Drac, com m'agrada més dir-li a mi. Manies personals. Enguany, ha coincidit amb Dissabte Sant i amb el fet que les pistes d'esquí ja estaven tancades, cosa que ha suposat que tinguéssim una gentada de por pertot arreu.

El centre de Puigcerdà, dissabte al migdia, estava a rebentar. A les parades de llibres i roses hi havia cues quilomètriques i era del tot impossible mirar amb una mica de calma les novetats editorials.

Aquest any, he tingut la sort de poder ser coautor de dos llibres que, per cert, s'han venut força bé. Un d'ells, "El parlar de Cerdanya" i l'altre, "La guia de la flora petita de la Cerdanya i el Parc Natural del Cadí-Moixeró".

"El parlar de Cerdanya" és obra d'en Manel Figuera, l'Agnès Figuera, l'Anna Montané, el Salvador Vigo i jo mateix i és un treball llargament reivindicat i esperat sobre el parlar autòcton de Cerdanya, per desgràcia en clara recessió.

Pel que fa a la flora de Cerdanya, els dibuixos són de la pintora barcelonina, enamorada de la comarca, Mia Botey i els textos, de l'Oriol Mercadal i de jo mateix. La guia és una veritable meravella, que esdevindrà molt útil a aquells que vulguin saber més de la nostra riquesa floral.

Un altre llibre presentat aquests dies ha estat "La Cerdanya íntima", de l'Alfons Brosel, que ens presenta un seguit d'entrevistes, la majoria publicades amb anterioritat a la Contra de El Priódico d'Andorra i que esdevé un retrat de la realitat comarcal vista pels seus habitants i per alguns segons residents.

Una altra novetat, és "La Cerdanya, quadern de notes", de l'Alfred Pérez-Bastardas, que ens explica des del seu particular punt de vista, moltes vivències i anècdotes que li han succeït a la Cerdanya, una comarca que estima moltíssim i en la qual ha viscut moltes experiències, que relata en el text.

Val a dir que tots aquests llibres han estat editats per l'editorial Salòria, de la Seu d'Urgell, que ha fet una aposta valenta i decidida pels autors del Pirineu i, en aquest cas, pels autors cerdans. Esperem que la jugada sigui reeixida.

3 Comments:

At 11:48 a. m., Blogger Rafel said...

M'apunto el del parlar de la Cerdanya. Enhorabona

 
At 7:38 p. m., Anonymous Anònim said...

Els de l'editorial Salòria són uns cracs!

 
At 7:31 p. m., Anonymous Anònim said...

On es pot comprar el llibre "La Cerdanya, quadern de notes"? M'interessaria poder fer-ho a Barcelona.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home