02 de març 2011

Desitjos

Sí, ja sé que no hi ha calés i que les arques municipals estan buides, però permeteu-me fer la meva particular llista dels Reis d'Orient per als propers gestors municipals que surtin de les eleccions del mes de maig. Potser no seran coses fonamentals, però sí que són coses que, a mi, particularment, m'agradaria veure solucionades la propera legislatura. Diuen que el diable està als detalls. Doncs això.

1. Siplau, canvieu la il•luminació del campanar de Puigcerdà. Que torni a ser com era o d'alguna manera similar, perquè ara sembla una casa de barrets.

2. Revitalitzeu la Festa Major de la Vila i deixeu de tocar els nassos als carrossaires de la Festa l'Estany. A veure si aconseguim que torni a assolir l'esplendor que va tenir fa unes dècades.

3. Milloreu la neteja dels carrers. Estic fart de veure cagarades de gos, vomitades, escopinades i pixades per cada cantonada.

4. Asfalteu els carrers que es troben en pitjors condicions. Alguns fan vergonya i estem donant una imatge nefasta.

5. Mireu d'arribar a un acord amb el Casino Ceretà per poder fer teatre en condicions o cerqueu un local alternatiu.

6. Deixeu d'augmentar les zones blaves en el temps i a l'espai. SABA ja deu tenir prou diners. No cal que els enriquim més.

7. En comptes de posar floretes i gastar-se una fortuna, més zones verdes. Potser són més cares de mantenir, però això és el Pirineu, no una ciutat de formigó.

8. Mireu d'homogeneitzar mínimament l'enllumenat públic de la Vila. En alguns carrers podem veure quatre o cinc tipus diferents d'il•luminacions. A més, no cal que se'ns veig des de la Lluna. Som nosaltres els que ens hem de veure els uns als altres.

9. Major transparència municipal, amb major participació del poble en la presa de decisions -vaja, més democràcia i menys decisions autoritàries- i més claredat als comptes municipals.

10. I acabeu d'una punyetera vegada el Museu Cerdà.

4 Comments:

At 9:07 p. m., Blogger Juan Amaro said...

comparto esos deseos Enric.
solo que el deseo o punto número 9....no quiero ser pesimista, con este actual gobierno ni hablar de participación o transparencia.

menos aún de democracia, aquí, con Planella o se hace lo que él desea o estás en contra de él y por tanto has de atenerte a las consecuencias.

por lo cual, yo agregaría el deseo Nº11: QUE PUIGCERDÀ TENGA UN CAMBIO DE GOBIERNO, por que ya hemos visto lo que este hace y hemos padecido los últimos 4 años.

 
At 5:42 p. m., Blogger Joana said...

Em sembla que demanes molt, ja no per aquest en particular, sinó per qualsevol govern. I estic amb tu, que el senyor Saba, ja té molts cèntims. El tema de les pixades, sembla un mal endèmic arreu, vagis on vagis, ciutat o poble, hi ha alguns carrers que no es pot passar de la pudor que fa, arribo a la conclusió que la població masculina (no és sexisme, simplement dificultat)en aquest país té un problema greu de próstata.

 
At 9:16 p. m., Anonymous Anònim said...

Enric, el primer punt m'ha fet molt gràcia perquè l'actual alcalde de Figueres (en Santi Vila) va fer servir la mateixa expressió que tu respecte l'enllumenat del campanar (també ho va dir al seu Facebook). Felicitats pel post!
Carme

 
At 11:38 a. m., Anonymous Anònim said...

Comparteixo els teus desitjos, Enric. I estic totalment d'acord amb la Joana.
A diari veig gent que passeja el gos i no recull el que aquest deixa caure a la via pública, a diari veig gent que escup pel carrer sense cap vergonya ni complexe, i de nit... he vist tantíssimes vegades homes que s'alivien a qualsevol cantonada, nenes amb excessos etílics que descanvien la pesseta a qualsevol lloc...
Cap on anem? ho farien això, al menjador de casa seva?
No crec que sigui una qüestió de millorar la neteja, sinó de canviar consciències.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home