09 de novembre 2010

Voràgine d'actes

Cap de setmana intens. Particularment he estat involucrat a les Jornades de Divulgació del Parc Natural del Cadí Moixeró que ha organitzat el Grup de Recerca de Cerdanya i el mateix PNCM al Museu Cerdà. Han estat un parell de dies maratonians, amb moltes ponències, molt interessants.

Per sort, el públic ha respost positivament, especialment dissabte, ja que diumenge va haver una baixada significativa. I això que aquest cap de setmana competíem amb la Fira del Cavall, amb les Jornades de Bandolerisme que es feien a Bellver i amb la visita del Papa, que no és poc dir.

Però no ens podem queixar. Ara, ens estem plantejant seriosament de recollir el material de les ponències i fer-ne una publicació, especialment per a tots aquells que no van poder assistir-hi i pels que estiguin interessats en l'enorme riquesa que té el Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Precisament, aquesta ha estat una de les sorpreses que m'he endut en aquestes jornades. És evident que si el Cadí és un Parc Natural deu ser per alguna cosa, però hom no se n'adona de l'enorme riquesa biològica que té fins que des de diferents àrees del coneixement li van ensenyant què hi ha en concret: mamífers, aus, rèptils, amfibis, lepidòpters, etc.

En aquest sentit, han estat unes jornades molt útils per difondre la riquesa del Parc, especialment en unes comarques que tot i tenir-lo present, viuen força d'esquenes a ell. Ja sigui per desconeixement, ja sigui per desídia, pura i dura.

Ara bé, és una llàstima que aquest cap de setmana hagin coincidit tants events interessants. Potser si la gent que organitzem aquest tipus d'esdeveniments ens poséssim d'acord, ens podríem distribuir molt millor i ens estalviaríem situacions com aquestes. És cert que els públics són diferents, però també hi ha molta gent que s'interessa per tot tipus d'activitats que, finalment, han hagut de triar.

2 Comments:

At 8:34 p. m., Blogger Joana said...

Ostres, si que estaria bé que ho recollissiu pels que no vam poder anar. No et vaig fer el salt amb cap altra de les activitats que esmentes, tenia pensat pujar, però imponderables d'última hora em van esguerrar el plan. Me n'alegro que tot anés tan rebé i que sigui la 1era Jornades.

 
At 3:57 p. m., Blogger Núria said...

Ja et pots imaginar que m'hauria agradat anar-hi però tenia el cap de setmana lligat. I tant que estaria bé poder recopilar totes les ponències!! Aquestes Jornades que heu organitzat sobre el PN del Cadí-Moixeró és una gran cosa, cada dia ho feu millor. Us esteu convertint en un referent al Pirineu. Enhorabona!!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home