24 de setembre 2010

Trens massa ràpids

Sembla ser que el semidirecte que ens havien posat a la línia de tren de Puigcerdà-Barcelona anava massa ràpid i provocava fronts de xoc perquè el Govern ha decidit en la seva infinita saviesa d'agumentar el nombre d'aturades d'aquest tren.

La primera cosa que vaig pensar, malintencionat com sóc, és: "No han pogut esperar-se ni a les eleccions. Com n'arriben a ser de tontos". Però no. Després, si ho pensem amb deteniment podem arribar a la conclusió més cínica que potser sí que han tingut en compte les properes eleccions catalanes.

Veureu, tinc la sospita que aquest tren semidirecte és un regal per poblacions com Vic o Ripoll i que poc tenen a veure amb la Cerdanya. Per tant, es tracta de beneficiar comarques com Osona o el Ripollès, que tenen més població i, per tant més vots. Nosaltres, pobres pirinencs, som quatre gats i ja estem acostumats.

En fi, que si algú s'havia fet il•lusions amb el nou tren, ja es pot treure la bena dels ulls i topar-se amb la crua realitat. El tren trigarà allò que hagi de trigar i punt. Res de fer concessions als cerdans. Nosaltres a pagar impostos i prou. A més, ja tenim el túnel del Cadí gratuït (de moment), així que menys esbufecs i menys males cares.

Total: el de sempre. Anuncien una mesura engrescadora sobre el tren, per aigualir-la al cap de poc temps o deixar que es vagi perdent a la memòria. Per això, quan van anunciar aquesta mesura em vaig mostrar tan incrèdul, perquè ja n'hem vist de tots colors.