19 d’agost 2010

Ilya Maximov

Diumenge passat, a l'església de Talló (Bellver de Cerdanya) vaig poder escoltar un fenomen pianístic de primer ordre: el pianista d'origen rus, que actualment viu i estudia a Barcelona, Ilya Maximov.

Ilya és un noi tímid, de vint-i-escaig anys que va néixer amb un do. En aquest cas, el de la música. Als cinc anys va ser portat a una escola per a nois superdotats en la música de Moscou i des de llavors no ha deixat de meravellar a propis i aliens.

Ilya ens va oferir un concert apassionat de diversos autors, dels quals en destacaria especialment Mussorgsky i els seus Quadres per una Exposició, que va tocar de manera magistral. Com deia una amiga meva, en alguns moments semblava que estiguessin sonant dos pianos.

Ilya ha ofert altres concerts per la comarca dins del marc del Festival Itinerant de Joves Intèrprets que dirigeix el pianista d'Oceja Philippe Argenty. Tot i que no és la tònica general del Festival, des d'aquí m'agradaria expressar la meva petició que torni a portar a l'Ilya l'any vinent, ja que crec que s'ho val.