10 de març 2010

Neu, fred i glaç

Cada vegada que cau una nevada d'una certa consideració són freqüents les crítiques al govern del país, o al municipal, per manca de previsió o perquè les voreres estan plenes de neu i glaç.

D'acord que els governs deixen molt que desitjar en certs aspectes, però en aquests temes jo crec que estan força sensibilitzats, especialment quan hi ha vides humanes en joc i es pot fer una certa previsió dels fenòmens.

El tema de les carreteres és de calaix: si saps que ha de caure una bona, no agafis el cotxe. Ja sé que és més fàcil de dir que de fer, perquè tots estem acostumats al transport privat i de vegades no tenim altra solució, però una part dels embussos es podrien solucionar si la gent agafés -especialment a les ciutats- més el bus o el metro.

Pel que fa al tema de les voreres, que cadascú es netegi el trosset de vorera de davant de casa seva com s'havia fet des de sempre i menys queixes. Si l'ajuntament ha de treure la neu dels quilòmetres de voreres que té el municipi, anem arriats. És, senzillament, inviable. Potser que hi col•laborem i ens queixem una mica.

D'altra banda, els propietaris d'edificis on es formen grans candeles, també podrien mirar de trencar-les quan no passi ningú per sota per evitar majors desgràcies.

UIn altre tema candent és el tema del fluïd elèctric. Hem vist com bona part de la província de Girona restava afectada per un tall del subministrament elèctric degut al temporal. Una torre d'alta tensió ha anat a terra.

Aquestes coses passen. A la Cerdanya, per desgràcia, passen molt sovint i veig que no és l'únic lloc. La solució passa per desdoblar línies, que ja van prou sobrecarregades. Però és clar, quan es parla de fer nous traçats elèctrics, la gent posa el crit al cel.

Mentre no trobem una altra manera de produir o de distribuir energia pel territori que sigui més eficient i tingui menys impacte ecològic, em temo que haurem de carregar amb el mort i fer més línies. Les puces van amb el gos.

3 Comments:

At 10:47 a. m., Anonymous jordi said...

La normativa municipal obliga a netejar el tros de vorera davant de casa, que li donin el xec del bon ciutadà a qui ho faci.

 
At 11:11 p. m., Blogger Rafel said...

Completament d'acord amb les teves reflexions .
Sembla que anar dins d'un cotxe t'aïlli de la realitat.
Si no s'ha arribat a dir que la nevada era culpa del govern poc ha faltat.
La vida urbana amaga la realitat de la natura, a Can Fanga, però també a Puigcerdà.

 
At 10:05 a. m., Blogger Joana said...

Tens tota la raó del món. Ja ho sabeu, però a Barcelona va ser un caos, però ja ho era de bon matí. Era dilluns, al matí plovia i sense neu ja promet un dia galdós, a la que va començar a nevar, un desgavell del quinze. Tothom es queixa que a la cinc de la tarda els autobusos van deixar de funcionar, en vaig veure uns quants dels que passen per davant de casa com lliscaven, era el més assenyat fer que paressin. Tothom estava avisat, potser va ser més del que es pensaven, però aquestes coses no es poden predir del tot, sinó tindriem vidents en lloc de meteoròlogs.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home