22 de març 2010

Lectures municipals

Pel que he vist en premsa, sembla ser que a l'Ajuntament de Puigcerdà hi ha algun regidor que té una afició tal a la lectura que llegeix llibres fins i tot als plens municipals. Quin pou de cultura! Quin bon exemple per als ciutadans! Amb el llibre pertot arreu. Segur que també el veureu llegint si surt de farra de nit o pel carrer o dinant o en qualsevol altre moment del dia.

I és que a alguns regidors no els interessen les avorrides preguntes de control que els fa l'oposició: sempre amb la mateixa cantinella, per favor! Cal aprofundir velles lectures atrassades i no perdre el temps amb rucades. La lectura és fonamental si volem tenir un país culte i pròsper.

Una bona repassada dels clàssics estimula intel•lectualment i et deixa fresc per la resta del dia. A més a més, evita de caure en la terrible temptació de badallar horrorosament. Anar de compres per Dublín de la mà d'Ulisses, Proust sucant la galeta o una bona novel•la russa amb canonades de fons fan veure el dia amb un altre prisma.

Perquè, a veure, siguem sincers, per a què serveixen els plens municipals de Puigcerdà on els regidors del Govern no obren la boca i l'alcalde remet totes les preguntes que se li fan ad calendas graecas? Doncs això. Almenys no perdem el temps i aprofitem els beneficis neuronals d'una bona lectura.

Clar que hom sempre corre el risc de caure a l'altre costat del mirall i de topar-se amb un exèrcit de cartes que volen tallar el cap, o amb un gat del qual la darrera cosa que desapareix és el somriure. O que et convidin a te. Però sigueu curosos: no accepteu! A saber què us han posat al te si esteu confonent un ple municipal amb un episodi d'Alícia al país de les meravelles...