15 de març 2010

La Sala Sebastià Bosom

La setmana passa va tenir lloc a l'Arxiu Històric Comarcal de Puigcerdà un acte d'homenatge a l'anterior arxiuver, en Sebastià Bosom, i la presentació de la seva bibliografia, molt abundant i variada.

En Sebastià tocava molts temes, no només els de caràcter històric o arxivístic que eren els més propers. Tocava temes esportius, turístics, geogràfics, literaris... era un veritable home del renaixement, d'aquests que queden tan pocs.

La Sala on va tenir lloc l'acte, batejada amb el seu nom, esta plena de gom a gom i fins i tot hi havia gent dempeus. Bona senyal que Puigcerdà i la Cerdanya no obliden qui va ser un dels intel•lectuals més destacats dels darrers temps.

Perquè omplir un acte amb més de cent persones, una freda nit de finals d'hivern no és tasca fàcil. Però el Sebastià sempre havia congriat multituds, perquè era una persona molt coneguda i estimada, però també reconeguda.

Ara cal passar pàgina. En Sebastià sempre estarà amb nosaltres, als nostres records. Però ara altres persones segueixen la seva feina i aportaran quelcom de diferent. Després dels parlaments, resta la sala buida, però plena de records. Però que el record no ens impedeixi fer allò que cal fer. Són altres temps i tot canvia.