11 d’agost 2009

Una nova Fira

Els comerciants de Puigcerdà demanen que per l'11 de setembre se celebri una espècie de fira de mostres a la capital cerdana. Es tracta d'una bona iniciativa si el que es vol és promocionar els productes locals.

Antigament, coincidint amb la fira dels cavalls del novembre es va celebrar a Puigcerdà durant uns anys una fira semblant, amb gran participació de públic i que durant un cert temps va ser tot un èxit i que es va deixar morir tontament.

Ara es vol recuperar una mica el temps perdut. L'Ajuntament sembla que hi està a favor, condició necessària per tal que el projecte surti bé. Ara cal que els comerciants i la societat civil li donin suport.

La data, crec, és un altre encert. Hi ha hagut alguns intents de fer coses semblants a mitjan agost, però fer una fira quan la Cerdanya es troba completament col•lapsada de gent és força absurd i contraproduent.

En canvi, l'11 de setembre és una data molt tranquil•la, que marca el final absolut de la temporada turística i que enguany cau en divendres, cosa que fa preveure un llarg cap de setmana. Una activitat així podria captar força públic, sempre que es publicités adequadament i es dotés d'un mínim contingut.

Així doncs, des d'aquí felicitar als comerciants per la seva iniciativa. Sembla que després del canvi produït a la Junta del comerç, s'estan proposant diferents iniciatives comercials, cosa del tot necessària si es vol que el comerç continuï essent el centre de la vida productiva de la capital cerdana.