24 d’abril 2009

Piròmans o brètols?

Aquesta nit s'ha produït un incendi que ha malmès part de les vel•les que es van instal•lar en ocasió de la celebració de la Diada de Sant Jordi, al passeig 10 d'Abril de Puigcerdà.

Bé, això de "s'han cremat" és un dir, perquè l'incendi sembla ser que ha estat intencionat. Algunes veus comencen a parlar ja del "piròman dels dijous", perquè darrerament hi ha hagut una sèrie d'incendis misteriosos a la Vila el dijous per la nit.

Indiferentment que aquest incendi estigui lligat als altres o sigui un succés independent, s'ha de condemnar com una bretolada inadmisible i de molt mal gust. En la meva opinió, s'ha de ser un complet capsigrany per fer una bestiesa així, que no beneficia ningú i que posa en perill la seguretat pública.

La meva esperança és que puguin localitzar el vàndal o vàndals que han comès aquesta agressió al patrimoni públic. Ho torno a dir: quin sentit té? Què en pot treure ningú, a part d'algun tipus de sensació malaltissa, de cremar mobiliari públic? A qui molestava la vel•la? S'ha fet perquè sí o hi ha alguna connotació en contra de la Diada de Sant Jordi?

Suposo que mai no ho sabrem, però espero que les forces d'ordre públic i la ciutadania permetin d'enxampar al més aviat possible el o els responsables d'aquests actes tan lamentables.

Per mi, si és greu atemptar contra el patrimoni privat, encara ho és més de fer-ho contra el patrimoni públic, perquè ens pertany a tots i tots ens som responsables i beneficiaris.

3 Comments:

At 1:36 p. m., Blogger MCRR psicologia said...

Menys mal que no se'ls hi va donar per fer-ho el dia abans de Sant Jordi, ja que les carpes estaven muntades...
I la veritat les carpes que es van cremar eren una col·laboració del Real Club de Golf amb la Festivitat de Sant Jordi i a mi encara em sap molt més greu, ja que el seguro de l'Ajuntament no ho cobreix ja quye ha estat UNA BRETOLADA, per tant ho haurem de pagar tots.

 
At 11:56 p. m., Anonymous carme said...

Ara han estat les vel.les, però els cotxets de les entrades, els cotxes que moltes vegades són una eina de treball.Les persones que fan això, ho deuen veure molt divertit, però simplement fant malvé el patrimoni dels altres. Ah, i un altre cosa que els hi faran si els troben? Sortiran per la porta del darrere com si tal cosa?

 
At 1:53 p. m., Blogger Juan Amaro said...

No sé si este último incidente guarda relación con los demás.

Pero se rumorea, en el caso de la mayoría de los anteriores que pertenecen al mismo propietario los inmuebles y bienes dañados,

En el caso de Palau, que es el único que conozco, creo que el tema fué del mal estado del cableado eléctrico y que tendrá mucho más problemas.

Del resto es del que se rumorea que pueden deliberadamente producidos por tratarse del mismo dueño, ni idea si tienen razón, en el caso de las paradas, hay carne de cañón más que identificada, pero, sin pruebas es muy complicado.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home