12 de novembre 2012

Homenatge a en Sebastià Bosom


He decidit que els propers dies cercaré suport públic i privat per demanar a l’Ajuntament de Puigcerdà que facin el fotut favor d’una vegada de retre-li els honors que crec que es mereixia una gran persona com era en Sebastià Bosom, concedint-li, a títol pòstum per desgràcia, la medalla d’honor de la Vila o com es digui la màxima condecoració que pot concedir l’Ajuntament.

Ha passat ja força temps d’ençà de la mort del Sebastià i ni l’anterior consistori ni l’actual han tingut la decència de concedir-li un mínim reconeixement, més enllà de dedicar-li una sala a l’Arxiu Comarcal on va treballar tantes i tantes hores en Sebastià.

No entenc aquesta falta d’interès i aquest oblit tan estrany, més quan en Sebastià va ser un personatge de primer ordre, autor de multitud de llibres sobre Puigcerdà i la Cerdanya, que va ajudar a munt de persones a les seves investigacions i també a títol personal i que no tenia mai un no per resposta quan li anaves a demanar un favor.

Crec que va ser un puigcerdanès exemplar en allò públic i crec que les autoritats no han estat a l’alçada a l’hora de reconéixer-li un mínim espai: ni medalles, ni carrers, ni premis… res porta el nom d’en Sebastià, quan a altres persones, permeteu que ho digui clarament, amb molta menys vàlua personal i que han fet molt menys per la Vila, se’ls han retut honors molts cops immerescuts.

Tal és la memòria humana: avui tots et respecten i demà et giren l’esquena. Crec que és un error imperdonable haver deixat passar el temps d’aquesta manera i penso fer tot el que estigui a les meves mans per reparar aquest greuge del tot inexplicable.

Aquells de vosaltres que hi estigueu d’acord i que vulgueu col·laborar, sisplau, envieu-me un mail a: