27 de juny 2011

Foc deslluït

Un altre solstici d'estiu passat. Crec que aquesta festa tan nostrada, que nosaltres celebrem la Nit de sant Joan està tenint cada cop menys interès per part dels cerdans, que aprofiten l'ocasió per marxar a la platja o a altres indrets de vacances.

D'un temps ençà, la revetlla de sant Joan és cada cop més ensopida, gairebé no es fan sopars populars, la foguera s'ha traslladat als afores de la Vila i sembla que a ningú no li interessi gens ni mica la festa.

Corre el risc que s'acabi convertint en una altra festa com sant Marc (desapareguda en combat) o com la Diada (que fa més pena que nosa). Els puigcerdanesos no saben celebrar festes. Sembla que l'apatia ens domina. Perquè jo entenc que no es tracta d'encendre un foc i de llançar un munt de petards: la festa era quelcom més.

En fi, altres pobles ho fan millor i amb menys recursos, cosa que és una llàstima per a nosaltres i un orgull per a ells. No només som incapaços de convertir la festa en quelcom que atregui el turisme -que en aquestes dates està totalment ensopit a la nostra comarca- sinó que ni ens quedem a celebrar la Festa.

Mentrestant, en altres llocs, es promocionen les colles de diables, les festes ancestrals lligades al foc, com a Berga o al Pirineu més occidental (Val d'Aran, Pallars, etc) o es munten nits temàtiques, com a l'Alt Urgell, a la Guàrdia d'Ares.

Potser que despertem. Si volem que la temporada turística sigui quelcom més que les dues setmanes centrals del mes d'agost, cal potenciar festes i activitats els mesos de juny i juliol. Si no, continuarem com sempre o cada cop pitjor.

1 Comments:

At 8:57 p. m., Blogger Joana said...

Home, aquest any com que era un cap de setmana llarg tothom, o gairebé tothom ha sortit i ha marxat del seu poble o ciutat. Aquí, al meu poble, es nota molt quan cau així o en cap de setmana normal, no hi ha petards ni tanta gent pel carrer. Em sembla que de fa uns anys, cada cop hi ha menys revetlles populars i es fa en cases.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home