19 de juliol 2010

La nit més màgica

Amb l'arribada de l'estiu, arriba també l'estrès cultural a la Cerdanya, com jo l'anomeno. És a dir, totes aquelles activitats culturals que no es fan la resta de l'any, possiblement per manca d'audiència, es concentren totes als mesos de juliol i agost, especialment en aquest darrer.

Comencem per la Nit màgica de la poesia de Sant Serni de Coborriu (Bellver de Cerdanya), a la qual assisteixo com cada any des de fa uns quants i que ajudo a organitzar, fent la tria de poemes que s'hi llegeixen.

La Nit Màgica té lloc el primer dissabte després de Sant Joan a la petita capella de Sant Serni de Coborriu, a l'entrada de la vall de l'Ingla, al terme municipal de Bellver de Cerdanya. Les espelmes il•luminen l'eglesiola i la gent s'hi congrega per escoltar el recitatiu de poemes.

Enguany vam triar poemes de Joan Maragall (150è aniversari del seu naixement), Màrius Torres (centenari del seu naixement) i Salvador Espriu (25è aniversari de la seva mort). Els interludis es van omplir amb música de violí (Simone Lambregts) i d'acordió (Carles Sans).

En concloure, vam sortir al pati exterior de l'església i vam encendre una foguera, amb el fons estelat del cel, amb la lluna plena sortint i les cuques de llum com espurnes als murs propers. Vam menjar coca i moscatell i vam estar una estona xerrant tots plegats.

Com sempre, una nit màgica i irrepetible que cada any és diferent tot i que les sensacions són similars. Els assistents, ja som vells coneguts que ens retrobem any rere any a Sant Serni que compartir una estona d'una magnífica nit d'estiu.