23 de març 2010

Remoure's a la tomba

He vist per la televisió amb profunda estupefacció com han estat remenant, crec que és el terme més indicat, les restes momificades del rei català Pere II el Gran. Però és que ja no hi ha respecte per res o què?

Ja prou m'empipa que remenin les mòmies egípcies com si fossin bolets per estudiar, que ara ens toquin els nostres reis i la nostra història amb l'excusa capciosa d'una restauració. Quin fàstic!

Tanta informació esperen que els doni la pobra mòmia de Pere II? És que es pensen que conté codificada la fórmula per obtenir or de la sorra del desert? A sobre tenen la barra de dir-nos, amb una certa decepció al rostre, que la pobra mòmia no va ser enterrada amb tresors.

Però que coi s'esperaven? L'illa del tresor de Stevenson? Les tombes dels faraons egipcis? Bora-Bora amb volcans en erupció? De vegades penso que l'única cosa que compta avui dia és l'espectacle, ni que sigui disfressat de ciència.

No poden deixar els morts en pau? No es tracta d'un pobre mort anònim de la guerra civil que s'exhuma per poder-lo identificar. Sabem molt bé qui era el mort i què hi feia allà. Són ganes de gastar-se els diners en absurditats en temps de crisi.