16 de setembre 2009

Misses i senyeres

La Diada de Catalunya va transcòrrer sense incidències remarcables a la Cerdanya. Jo particularment la vaig celebrar amb una arrossada popular a Alp, en un lloc molt agradable i envoltat dels amics. El lloc respirava festa i catalanisme, tot ple de senyeres i d'estelades. Va ser una bonica jornada.

Potser us preguntareu per què no m'apunto a les celebracions que es fan a Puigcerdà. Paella al Poliesportiu a part, trobo que això d'anar a fer una caminada a un altre municipi (Dorres) és una tonteria. Però a gustos, colors. Ara bé, el que trobo absolutament intolerable és que a sobre s'hagi de passar per la missa, ni que sigui de campanya.

Si hi ha una festa laica i sense cap contingut religiós a Catalunya és la Diada. Però sembla que l'actual equip de govern (i ja posats, l'anterior també) no s'han assabentat de la separació entre Estat i Església i tots els actes oficials s'acaben convertint en actes religiosos.

Si no, veieu la inauguració de les places de Santa Maria i dels Herois, amb el Rector beneint les places. Si la fotografia hagués estat feta en blanc i negre, costaria de distingir-la de les de l'època franquista. I aquests són els que es diuen progressistes i d'esquerres? Doncs realment ho dissimulen molt bé.

És clar que tenint en compte quin és el gruix del seu electorat -la gent gran- és normal que vulguin treure vots de l'Església, encara que sigui a costa de renunciar als seus principis (si és que en tenen).

Però en fi, deixem el tema religiós i donem un cop d'ull a les senyeres. Com cada any, a Puigcerdà cada vegada n'hi ha menys per la Diada. No sé si és que la gent marxa fora i no en pengen o simplement que passen de tot i ja està, però a la resta de la comarca vaig poder veure encara presència abundant de senyeres als balcons. Potser que ens ho fem mirar, oi?

4 Comments:

At 11:04 a. m., Anonymous jordi said...

això es al que estam avocats amb el govern "independentista" d'aquest país. Un cargol es mes independentista que ERC i Reagrupament junts.

 
At 7:46 p. m., Blogger Joana said...

No et pensis, em sembla que la manca de senyeres als balcons és generalitzada, començant per mi mateixa, que no l'he penjat aquest any. Ara, no crec o vull creure, que signifiqui que passem de tot, en el meu cas va ser un "despiste" i que no recordava on l'havia desat. No em renyeu si us plau, prometo posar-la en properes ocasions :(

 
At 8:55 a. m., Blogger ALP2500 said...

Mentre sigui mes important la persones que les idees aixó anirà sempre a menys, per tant no et capfiquis si cada cop en veus menys de senyeres i ja no et parlo d'estelades, que aquest a alp vàrem passar de 13 a 8 estelades penjades, per cert la que vàrem penjar a roca castellana va durar menys de 24 hores dretes. En el fons tenim masses butiflers camuflats en la nostra vila i comarca.

 
At 11:04 p. m., Anonymous Anònim said...

Si fòssim un país normal i independent ja no caldrien les Senyeres al balcó, sino tan sols hissarles en totes les Institucions. Però de moment no ho som i amb els polítics que tenim fins ara, aferrats a la mamella, no ho serem mai. Diuen que cal la majoria al Parlament: ERC + CIU ja la tenen. A qué esperen ?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home